Létezik olyan egyetemista aki nem napi 10-13 órákat tanul főleg vizsgaidőszakban?
Minden egyetemista akit ismerek folyamatosan tanul. Raadasul Közgáz meg btk szakon vannak es egyszerűen fel nem tudom fogni hogyan lehet ennyi tanulással 2-3as jegyeket szerezni. Nekem napi fel óra max egy óra tanulással meglett a matek I & II is de a büfé tárgyakból mint vállalat gazdaságtan stb ennyi se kellett.
Minek megy egyetemre aki ennyire buta, vagy nem fog az agya vagy O%os hatékonysággal tud tanulni ?
Az a 10-13 óra tanulás is általában tele van szünetekkel és megosztott figyelemmel, amikor mondjuk a facebookon vagy esetleg tinderen reagálsz valamire.
Szinte senki sem tanul 10-13 órán át.
Ezek a szakok nagyrészt magolós, jogszabályos szakok. Azokat be kell vágni, mint egy verset anno, nem elég tartalmilag megtanulni.
Az pedig hülyeség, hogy csak az menjen egyetemre, aki tud magolni. Én sohasem tudtam, mert az nem tanulás. Ha csak magolsz, nem biztos, hogy meg is érted, miről van szó. Nemcsak magolós szakok vannak, olyat kell választani, ami testhez álló. Teljesen mindegy, milyen iskoláról beszélünk. Akár egyetem, akár szakiskola.
"Te buta utolsó !! Ha érdemben nem tudsz hozzászólni ne koss bele !! En a nullát mindig Oval írom mert így van kedvem ! De teged az alábbi betűvel tudlak jellemezni: Ø! Menj vissza magolj inkább napi 10 orat !"
A stílusból ítélve a kérdező a szakmunkást sem nagyon végezte el vagy maximum egy műköröm építő - biztonsági őr okj-je lehet.
Rossz a tanulási módszerük. Egy lefáradt, vagy stresszes agy tanulhat akár 24 órán át is folyamatosan, elvész az egész tudásanyag.
Aki rövid ideig tanul csak, az pont azért tudja jobban később, mert a teljes koncentráció és befogadóképesség csak rövid ideig tartható fenn egyhuzamban és ezt értelmesen ki is használja az illető (akár tudat alatt is).
Illetve van néhány tantárgy, amire természetéből fogadóan sok időt kell szánni. Sok embernek pl.: nem elég megértenie a matekot 1 óra alatt. Be kell gyakorolnia mondjuk 10 órával még (persze nem egyhuzamban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!