Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más huszonéves, miért csinálha...

Más huszonéves, miért csinálhat azt, amit akar?

Figyelt kérdés

Csomószor olvasom, hogy külföldre költözik. Nekem meg semmit, nem lehet, megy hogy "pofa be, kuss, ha nem hallgatsz el, beverem". Meg is ver apám, ezekért biztos meg is tenné.

Csak nem értem, másokkal miért nem ilyenek.

2019. márc. 20. 06:11
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem ez vicc, bármit mondok nem rosszándékból, egyből vérben forog a szeme és szájon verlek, ha mévegyuser mondasz valamit...

Most is krumplit főzök a következő párbeszéd játszódott le:

"ezt ne főzd tovább, mert szarrá válik".

Mondom nem válik "szarrá", még főzni kellene, mert nem lehet szétnyomni

"mit pofázol nekem, na mindjárt szájon töröllek" és úgy forogtak vérben a szemei, hogy rendesen megijedtem...

Nem normális, apróságokért véresre verne. Nem szólhatok egy szót se, nem mondhtaok semmit, nem dönthetek semmit.

Még az sincs "megengedve", hogy or oshoz menjek vagy elmenjek valahova... Vagy szimplán vágathassak pár centit a hajamból...

Komolyan mondom ez nem komplett. Ha barátom lenne, biztos, hogyegverne, mekkora churva vagyok. Egy szimpla körömlakkot nem engednek meg. A tampinért is churva vagyok és napi szinten átkutatja a cuccaimat.

Apám meg bármire képes, az utcán összver, lefog és telenyomkod valami tudatmódosítóval vagy az italomba kevert egy ideig nyugtatókat...

Tanulok még és nincs kiút, mert ha otthagynám, viztos hogy azon nyomban megölne. Aki képes volt úgy megverni, hogy eltörte az orromat...

Én csak azt nem értem, hogy mással nem ilyenek. Bármilyen apróságon behülyül és elgord mindennek és meg is verni, főleg, ha egyedül vagyok vele....

2019. márc. 21. 11:41
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Költözz el, és szakítsd meg velük a kapcsolatot végleg.

Egyéb kérdés?

2019. márc. 21. 11:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Volt egy kérdező, neki majdnem ugyanez volt a szitu az édesanyjával. Ugyanezt tudom javasolni.

Ha elmúltál 18, keresel állást és mész albiba vagy külföldre költözöl.

Hacsak édesapádnak nincs arról papírja, hogy ön- és/vagy közveszélyes vagy, az önellátásra képtelen, érted ő felel, ebben nem akadályozhat, erőszakkal nem cipelhet haza.

Ha nem múltál el 18, akkor várnod kell; esetleg kérni valamelyik tanárod vagy felnőtt segítségét, aki a gyámügyet értesíti, hogy átkerülhess egy másik rokonhoz, bár mem tudom, ez hogyan zajlik pontosan; csak az elejét ismerem.

2019. márc. 25. 06:38
 14/22 Vree ***** válasza:

Ez most komoly? Ha igen, tessék gyámügyhöz, gyerekvédelemhez fordulni, esetleg tanárhoz, akiben bízol., vagy a rendőrséghez. Az otthoni bántalmazás (domesztikus erőszak) nem tréfadolog. Magyar viszonyokat ismerve ugyan sokat nem tudnak tenni, de hátha kapsz valami lelki támogatást, tanácsot. Egyébként valóban az a megoldás, hogy próbálj szerezni valami lakhatást (az albérletárak most mondjuk az egekben vannak a lakáspiaciverseny miatt, sajna, lakótársat szerezni meg bonyolult ilyen lánynak, de nincs valami hasonlóan rossz sorsú barátnőd?), ne áruld el, nekik, hogy hol, meg nézz ki egy állást, ha bármi tartalék pénzed van, arra tapadj rá, aztán dobbants és önállósodj. Onnantól már te döntöd el, mit csinálsz és csak te tudod elszúrni.

Szerintem akármennyire is nem megengedők, ha azt mondod, hogy dolgozni akarsz menni, elfogadják, hiszen abból pénz is leesik nekik, nem neked kell fizetni utánad. Aztán tapadj rá a pénzre és dobbants egy albérletbe.

2019. márc. 25. 11:36
 15/22 anonim ***** válasza:
menj a gyámügyre, bejelentést tenni, vagy rendőrségre feljelenteni. Rejtett kamerás (telefon, mutyiban bekapcsolt számítógép kikapcsolt képernyővel) felvételek sokat segítenek. Akár távoltartási végzést is kaphat, és be se mehet a lakásba, vagy éppen te szabadulsz meg.
2019. máj. 12. 16:32
 16/22 anonim ***** válasza:
Kicsit fura a logikád. Ha elköltözöl nem tud megverni mert nem leszel ott. Ha ilyen állat, akkor nyilvánvalóan úgy kell költözni, hogy ne tudja hol vagy. Aki meg külföldre költözik, az nem kéri a szülei engedélyét ha elmúlt 18, csak megy.
2019. máj. 12. 17:15
 17/22 anonim ***** válasza:
Mi újság azóta?
2019. máj. 12. 19:21
 18/22 Vree ***** válasza:
Miért kiemelt? :) Te adj hírt, hogy mit tettél azóta, hogy változzon, akkor tudunk tanácsot adni
2019. jún. 25. 11:52
 19/22 anonim ***** válasza:

Utolsó, akartam privit írni a kérdezőnek, "Sajnos a felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani (nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!"

Akkor örök rejtély marad, hogy mi lett azóta. Bár, ha kiemelt, akkor biztos még tart a gond.

2019. jún. 25. 12:08
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem letiltásra került a fiókja, különben minek, ill. hogyan emelte volna ki? Talán csak átmeneti a letiltás.
2019. jún. 26. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!