Csak én vagyok olyan, hogy nem merek olcsó, "markátlan" termékeket venni az élelmiszer boltokban, szupermarketekben, mert félek hogy ciki?
Akkor sem ha nekem elég lenne az.
Pl. ha kólát akarok venni, akkor nekem tökéletesen megfelelne a Tescos 85 forintos kóla is, mert nem vagyok nagy kólás, nem érzem a különbséget, de mégis megveszem a Cocát vagy a Pepsit 400 forintért...
Mert szégyenlem a másikat.
De ez csak egy példa, mindennel így vagyok.
Ha véletlenül "gagyi" márkát kényszerülök venni valamiből, akkor már úgyérzem hogy többen figyelnek és csövesnek néznek...
De amúgy lehet, hogy így is van, nem hiszem hogy beképzelem, csak erősebben érzem ezt mint normális.
De alapvetően az egész vásárlás alatt stresszelek és amúgy tudnám, hogy ezzel nem érdemes foglalkozni, nem számít mások véleménye, de a vásárlás alatt megvaltozok a tudatállapotom egy kicsit.
Más is van hasonlóan?
Amúgy öltözködésben is drágább, minőségi (?) termékeket veszek, de kifejezetten kerülöm a nagyobb márka jelzéseket, meg ilyeneket mert azt is cikinek tartom.
Az a jó, hogyha márkás, de nem látszik, de ha megkérdeznék tudnám mondani...
Így tudok csak magabiztosan mászkálni az utcán.
Lehet, ha engem látnál a kassza előtt sorban állni, azt mondanád, lesem, az előttem levő mit vesz. Pedig csak bambulok, közben meg azon jár az eszem, megvettem-e mindent, vagy már előtte osztok-szorzok, kb. mennyit fogok fizetni.Vagy az árut "nézem" vagy a hátad, vagy a kasszást. De közben jár az agyam, azt se tudom, mit bambulok. Szerintem sokan így vannak ezzel.
De jó! Tegyük fel, nem mindenki én vagyok, azaz valóban van olyan ember, aki a hátad mögött állva, az általad vett termékeket nézve azon elmélkedik, hogy lehet valaki olyan igénytelen, hogy saját márkás termékeket vásárol. Na és? Azért képes vagy akár a többszörösét kifizetni annak, amit jóval olcsóbban is megvehetnél, mert Gipsz Jakab, akit mellesleg az életben nem látsz többet, csúnyát gondol rólad? Szrd már le, ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!