Miért látom “feketén-fehéren” a világot, vagyis miért csak a végleteket ismerem, és miért reagálok mindent túl?
Figyelt kérdés
Mindent és mindenkit vagy nagyon szeretek, vagy nagyon utálok. Ha csak egy kis bajom is van, mondjuk fáj a fülem, már képzelem is az életem milyen lesz ezentúl süketként. A jövőmet vagy úgy képzelem el hogy vagy a legnagyobb sztár leszek a világon, vagy úgy hogy minimálbérből alig fogok kijönni a pénzemből. Ez miért van hogy csak végletekben gondolkozok? Egyszerűen nem tudom elképzelni az arany középutat semmiben, és mindent túlreagálok... ha tetszik valaki, már képzelem el a közös jövőnket együtt felnőttként...Ez a túlreagálás nagyon zavar engem, mert az egész életem egy idegeskedés, a legkissebb dolgon is annyit idegeskedek, tovább kombinálom, tiszta ideg leszek, majd kiderült hogy nem is volt semmi csak én hittem azt, de ez nem egyszer-kétszer, hanem naponta többször. Mindig van egy aktuális “probléma”, ami éppen életem legnagyobb problémája, de két nap alatt túl vagyok rajta. A leírtak alapján ez mi lehet? És mit lehet vele csinálni? Nagyon szeretnék változtatni, és az nem jó válasz hogy “ne legyél ideges”, vagy “ne reagáld túl a dolgokat”. A nem cikiző válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!!2019. márc. 15. 23:17
1/4 anonim válasza:
Pedig hiába írod, hogy rossz tanács az, hogy ne legyél annyira ideges de ez van. Meg kell próbálnod nem ennyire stresszelni és nem ennyire túlgondolni a dolgokat. Persze, a hosszútávú terveket át kell gondolni rendesen de más dolgokban nem szabad túlagyalni a helyzetet. Kell a spontanitás és kell az, hogy elfogadd, hogy az élet majd megy tovább bármi is legyen. Akár párkapcsolati akár munkahelyi csalódás. Senki nem tud olyan életet élni ahol minden sikerül.
3/4 anonim válasza:
Én is azt kérdezem, mennyi idős vagy... ugyanis fiatalon az ember még túlságosan heves, és hajlamosabb végletekben gondolkozni. Aztán ahogy gyűlik a tapasztalat, úgy válik ez egyre árnyaltabbá. Végül az arany középutat fogod keresni mindenben.
4/4 A kérdező kommentje:
19 vagyok, de későn érő tipus. Igaz az is, hogy naponta változtatom mindenről a véleményemet.
2019. márc. 16. 08:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!