Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ciki, ha 20 évesen félni...

Ciki, ha 20 évesen félni szoktam otthon egyedül?

Figyelt kérdés
A szüleim külföldre költöztek, én pedig egyedül lakom itthon a családi házunkban. Csak egy szomszédom van ezen az oldalon, mert a mellettünk lévő telek üres, és a házunk mögött sincs semmi, csak egy szántóföld, ez az utolsó utca. Lefekvés előtt végig szoktam járni az összes helyiséget egy konyhakéssel a kezemben. Kinyitom az összes szekrényt, benézek mindenhová, ahol egy ember elférhet. A hálószobám a fürdőszobából nyílik, és éjszaka mindig bezárom a fürdőszoba folyosóra nyíló ajtaját, aztán fürdök, és utána megyek be a szobámba, aztán még egyszer leellenőrzöm a szobámban, nincs-e ott sehol senki, majd végleg bezárom az ajtót reggelig. Csak akkor parázok, ha sötét van, és nagyon utálok sötétben haza menni, 10 méterenként hátrafordulok, hogy nem követ-e valaki a buszmegállótól. Nyáron például még az ablakot sem nyitom ki éjszaka, még bukóra sem, annak ellenére sem, hogy teljesen le van húzva a redőny, mert a műanyag redőnyt még akár ököllel is be lehet ütni. Egyébként nem rossz ez a környék, csak csendes, de éppen ez teszi félelmetessé. A temető sincs messze, a teraszról egy picit rá lehet látni, így sötétedés után nem mernék már ott ülni. Van egy kis tacskóm, és néha szokott ugatni minden ok nélkül. Vagy volt, hogy egyszer kirohant a konyhából, mintha nagyon megijedt volna. Nagyon félelmetes egyedül itthon. Például amikor nincs lehúzva az egyik szobában a redőny, de már sötét van, és én bemegyek abba a szobába, akkor mindig arra gondolok, hogy valaki lehet hogy éppen belátna a szobába, ha most felkapcsolnám a villanyt, úgyhogy inkább a sötét szobában húzom le a redőnyt, aztán a telómmal világítok amíg kimegyek. Nyugtassatok meg, hogy más egyedül élő is szokott ilyeneket csinálni.

2019. márc. 10. 19:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

Konyhakessel nezed hogy van-e valaki elbujva a szobakban, es minden arnyek mogott valami sorozatgyilkost keresel.

Ez minden csak nem termeszetes vagy normalis.

Bar nezzuk a jo oldalat, szerepelhetnel Z kategorias trillerekben vagy horrorfilmekben, nem kell megjatszanod magad.

2019. márc. 10. 20:04
 12/22 anonim ***** válasza:
88%

Egy picit paranoid, de eskü én megértem. Én is egyedül élek, de itt vannak szomszédok. Nem hiszem, hogy különösebben érdekelne valakit ha esemény lenne.

Én is úgy alszom el, hogy az éjjeliszekrényen gumilövedékes fegyver, és minden szobában egy-egy gázos. Elemlámpa , telefon előkészítve.

Szóval sokaknak lehet, hogy ez is paranoid, de én ennyit megteszek mivel egyedül élek, és senki nem nézne rám, fel sem tűnne ha egyik reggel nem látna senki pl napokig.

2019. márc. 10. 20:41
 13/22 anonim ***** válasza:
84%
Ha ennyire paranoid vagy és félős, akkor szerinted mire mész egy késsel, ha tényleg lesz ott valaki? Max magadba állítod. Ne legyen nálad fegyver, ha nincs merszed használni.
2019. márc. 10. 22:05
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

Pedig egy nagytestu orzovedo kutyat kellene tartanod magad mellett. Veled aranyosabb ,mint a tacsko,de a betorot kicsintozza garantaltan. Ha nem tudsz lakhelyet valtani,akkor ez a legjobb.

Szerelhetnel mozgaserzekelot az ablakokra es ajtokra pluszban.: mint a kinai uzletekben: ha nyilik az ajto,csilingel.

Szerintem ertheto az elovigyazatossagod.

N/38

2019. márc. 10. 22:40
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Esküszöm neked majdnem stimmel minden csak nekem nincs tacskóm és szerencsére nem látom a temetőt most lettem nem rég 21 éves, már nem járkálok nagyon éles szerszámmal a kezemben, van amikor félek van amikor nem, próbálok vidám zenét hallgatni ilyenkor, ha egyedül vagyok itthon én is szoktam ilyeneket csinálni, bár nekem a kutyus kint van az a jó hogy ő csak tényleg akkor jelez ha valaki megközelíti a házat, csengőnek is nagyon jó :-D
2019. márc. 11. 01:48
 16/22 anonim ***** válasza:
59%
Paranoias vagy. Vegyel valami olcso kamerat amivel belathatod az udvarod es ennyi. Am eszrevenned ha valaki be menne a zart ajton.
2019. márc. 11. 07:39
 17/22 anonim válasza:

Nos, tudom, hogy ez nem ezotéria rovat, de szerintem az mindenképp enyhítő körülmény (mármint a paranoiásságodat illetően), hogy a közelben van a temető.

Viszont ezt én is kicsit betegesnek és paranoidnak találom. Az megint csak enyhítő körülmény, hogy egyedül élsz és kevés szomszéd van körülötted, plusz valami elhagyatottabb részen laksz, mint írtad. De amikor azt a részt olvastam, hogy "nagyon utálok sötétben haza menni, 10 méterenként hátrafordulok, hogy nem követ-e valaki a buszmegállótól", egyből az jött le nekem is, ami pár előttem szólónak, hogy ez erőteljes üldözési mánia és az a rész, hogy "Például amikor nincs lehúzva az egyik szobában a redőny, de már sötét van, és én bemegyek abba a szobába, akkor mindig arra gondolok, hogy valaki lehet hogy éppen belátna a szobába, ha most felkapcsolnám a villanyt, úgyhogy inkább a sötét szobában húzom le a redőnyt, aztán a telómmal világítok amíg kimegyek." megerősítette számomra. De nincs semmi gond. Van ilyen. Egyáltalán nem bántásból, sőt inkább jóindulatból tanácsolom, hát én is neked, hogy menj el egy pszichológushoz.

Egyébként felmerült bennem a kérdés, hogy: Történt veled valami régebben, akár kisgyerek korodban? Ért valami nagy trauma, ami ezt kiválthatta belőled?!

2019. márc. 11. 09:41
 18/22 raczviktor válasza:
Ha van ott valaki úgysem érsz semmit a konyhakéssel vagy a tacskóval, gondold végig mekkora hülyeség. Simán kicsinál. Legalább cseréld le egy sokkolóra, a tacskó mellé meg szerezz egy német juhászt. Komolyan, nem rosszból. Ennyi évesen én örültem ha egyedül voltam, azt csináltam amit akartam, keress egy barátnőt, eszedbe se fog jutni többet ilyesmi.
2019. márc. 15. 20:00
 19/22 anonim ***** válasza:
Ez nagyon érdekes kérdés! Úgy gondolom, hogy azért már túlzásba viszed a dolgot, pl. a konyhakéssel mászkálással. Különben is, ha tényleg lenne ott valaki, nem valószínű, hogy hatékonyan tudnád használni ellene. Jobb lenne akkor már egy gáz spray. Az azért szerintem is mindenképpen nyugtalanító lehet, hogy ilyen elhagyatott környéken kell élned (bár a temető közelsége nem tudom, miért számít, mondjuk én elég materialista felfogású vagyok). Én 20 éves vagyok, és igazából én is szoktam néha félni. Panelban lakom, és pl. ha a lakótársaim nincsenek itthon, és éjszaka a szomszédból/alulról/felülről nagyon furcsa hangok szűrődnek át, elég rendesen be szoktam rezelni. Az utcán is szoktam néha félni sötétben, hogy belém kötnek a részegek vagy kisebbségiek (pedig egyébként elég nagydarab vagyok, szóval nem hiszem, hogy én lennék az ideális célpontjuk). Az épület földszintjén is meg szoktam ijedni, ha pl. sötétbe lépek ki a liftből (nincs lehetőség az emeletről villanyt kapcsolni, a lifttől is távol van a kapcsoló), ilyenkor attól tartok, hogy bujkál valaki a sötétben (pl. valamelyik lakó megint beengedett egy hajléktalant). Valószínű, hogy az én viselkedésem is kissé paranoid, ugyanakkor szerintem bizonyos szintű aggodalom, félelem teljesen normális emberi tulajdonság.
2019. máj. 19. 00:27
 20/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, kétszer annyi idős vagyok, mint Te (nő), és én is félek, legalábbis éjjel, családi házban. Tömbházi lakásban érdekes módon nem féltem, ott körülöttem lakások, nagyobb biztonságban éreztem magam.
2019. júl. 21. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!