Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ciki, ha 20 évesen félni...

Ciki, ha 20 évesen félni szoktam otthon egyedül?

Figyelt kérdés
A szüleim külföldre költöztek, én pedig egyedül lakom itthon a családi házunkban. Csak egy szomszédom van ezen az oldalon, mert a mellettünk lévő telek üres, és a házunk mögött sincs semmi, csak egy szántóföld, ez az utolsó utca. Lefekvés előtt végig szoktam járni az összes helyiséget egy konyhakéssel a kezemben. Kinyitom az összes szekrényt, benézek mindenhová, ahol egy ember elférhet. A hálószobám a fürdőszobából nyílik, és éjszaka mindig bezárom a fürdőszoba folyosóra nyíló ajtaját, aztán fürdök, és utána megyek be a szobámba, aztán még egyszer leellenőrzöm a szobámban, nincs-e ott sehol senki, majd végleg bezárom az ajtót reggelig. Csak akkor parázok, ha sötét van, és nagyon utálok sötétben haza menni, 10 méterenként hátrafordulok, hogy nem követ-e valaki a buszmegállótól. Nyáron például még az ablakot sem nyitom ki éjszaka, még bukóra sem, annak ellenére sem, hogy teljesen le van húzva a redőny, mert a műanyag redőnyt még akár ököllel is be lehet ütni. Egyébként nem rossz ez a környék, csak csendes, de éppen ez teszi félelmetessé. A temető sincs messze, a teraszról egy picit rá lehet látni, így sötétedés után nem mernék már ott ülni. Van egy kis tacskóm, és néha szokott ugatni minden ok nélkül. Vagy volt, hogy egyszer kirohant a konyhából, mintha nagyon megijedt volna. Nagyon félelmetes egyedül itthon. Például amikor nincs lehúzva az egyik szobában a redőny, de már sötét van, és én bemegyek abba a szobába, akkor mindig arra gondolok, hogy valaki lehet hogy éppen belátna a szobába, ha most felkapcsolnám a villanyt, úgyhogy inkább a sötét szobában húzom le a redőnyt, aztán a telómmal világítok amíg kimegyek. Nyugtassatok meg, hogy más egyedül élő is szokott ilyeneket csinálni.

2019. márc. 10. 19:18
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
És ha hallok bármilyen hangot, megijedek és sokáig néma csendben fülelek tovább, hogy mi lehetett. Sokszor csak a kutyám, de amikor velem van, ő csak nem lehetett?
2019. márc. 10. 19:23
 2/22 anonim ***** válasza:
48%
Ez beteges, keress egy pszichológust. Normális ember nem jár késsel a saját házában.
2019. márc. 10. 19:26
 3/22 anonim ***** válasza:
50%
Nem beteges. Én is szoktam ha nagyon megijedek.
2019. márc. 10. 19:34
 4/22 anonim ***** válasza:
98%
Ha lány vagy, az valamelyest "enyhítő körülmény", de még így is enyhén üldözési mániásnak mondanálak. Az egy dolog, hogy óvatos vagy, de szerintem már túlzásba viszed. Oké, ha ez megnyugtat, járd végig a házat lefekvés előtt, de ne konyhakéssel, mert az olyan, mint ha az ördögöt festenéd a falra, és ettől tudat alatt te magad is zaklatottab leszel. Mert ugye használni csak akkor tudnád, ha valaki tényeg lenne a házban (a betörők amúgy napközben szoktak besurranni, amikor tiszta a levegő). Ha belegondolsz, hogy tulajdonképpen gyilkosságra készülsz (még ha önvédelemből is), az csak a paranoiádat fogja erősíteni. Inkább tarts magadnál gáz spray-t, paprika spray-t, vagy valami hasonlót. Azzal nem fogsz megölni senkit. Szereltess be egy jó riasztót, és hát a házőrzést sem egy tacskóra kellene bízni: vegyél mellé pl. egy dobermant. Így már te is nagyobb biztonságban érezheted magad, és ne fogsz feleslegesen ennyit parázni.
2019. márc. 10. 19:35
 5/22 anonim ***** válasza:
96%
Teljes mértékben egyetértek a négyes válaszolóval. Bennem még az a kérdés merült fel,hogy nem gondoltál e még költözésre? Mondjuk lakásba, ahol vannak körülötted lakások,esetleg emeletre, ahol talán nagyobb biztonságban éreznéd magad.
2019. márc. 10. 19:47
 6/22 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok. Kutyát nem házőrzés céljából tartok, hanem ő a család kutyája, 4 éve került hozzánk. Egy nagyobb testűre beruházni pedig nem kis pénz, bőven elég nekem ő is. Szerintem ez még bőven természetes. Jobb félni, mint megijedni.
2019. márc. 10. 19:49
 7/22 A kérdező kommentje:
Minek költözni, mikor itt van a házunk? Albérletre nem telne, mert munka mellett járok tanfolyamra is, arra megy el a pénz. Alapjában véve szeretek itt lakni amúgy.
2019. márc. 10. 19:52
 8/22 anonim ***** válasza:
29%

Egyedul laktam 21 eves koromtol, es meg kutyam sem volt.

De amit te csinalsz, vagy kamu, vagy holnap reggel azonnal menj szakorvoshoz...

2019. márc. 10. 19:54
 9/22 A kérdező kommentje:
Milyen szakorvoshoz? Teljesen normális értékrendű srác vagyok. Nincs semmi bajom. Az meg, hogy megnézem minden rendben van-e a házban, természetes, pláne hogy egyedül lakom. Akkor lenne baj, ha minden nap a rendőrséget hívnám ki, az a paranoia.
2019. márc. 10. 19:57
 10/22 anonim ***** válasza:
82%
Én megértelek, bár én lány vagyok, de szerintem normális, ha félsz a sötétben haza menni. Mindenkiben van egy kis félelem, csak sokan letagadják, mert erősnek akarnak látszódni.
2019. márc. 10. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!