Miért van az ha valakivel jót teszel akkor hálából tesz egy szemétkedő húzást? Tapasztaltatok már ilyet?
Figyelt kérdés
Egyenes és korrekt ember nem tesz ilyet.Például valaki megkér valamire utána szemtelenül viselkedik.A szomszedasszonynak beszerezzem hozzávalókat a karacsonyi kalácshoz.A szüleim átküldtek neki ehy nagy tányér kalácsot ő nem küldött semmit pedig szokott.A karácsonyi ebédre a testvéremet aki külföldön él áthívta.Nem a kalácsról van szó, hanem a gesztustól.Ráadásul a tányér ott volt több mint egy hónapig, majd visszaküldte kb.3darab pogácsával.Vagy egy "barátnő " akivel összejártunk sok mindent kapott tőlem,segitettem neki.Ő meg problémát csinált 200forintbol, felszólított pedig tudta akkor rosszabb helyzetben voltam és nem arról volt szó hogy nem akartam visszaadni.Vagy megkérnek valamire utána szándékosan nem vesznek észre.Az évfolyamtars akinek segítettem, hogy ne csússzon a vizsgával. Irkalgatott,hogy tegyek fel ezt- azt a közös evfolyamlistára...átküldenek- e neki ezt-azt emailben mert nem találja a vizsga kérdéseket, naponta többször,csak nem vettem a lapot,így abbahagyta.Nem véletlen egybeesésről van szó.Meg nem is vagyok az a típus aki mindig mindenben ajánlkozik,hogy lábtörlőnek használják, de akkor tapasztaltam ezeket a dolgokat amikor segítettem.Ezekután még élesebb határvonalat húztam másokkal szemben.2019. márc. 6. 21:32
1/5 anonim válasza:
Igen, tapasztaltam. Inkább nem részletezném...
Az egyetemi részt szerintem ne vedd fel ennyire, ott ilyen érdekismeretségek vannak, de szerintem cserébe téged se hajtott el még senki, ha kértél valamilyen jegyzetet.
Szerintem amúgy olyankor van ez, amikor a másik nem akar a lekötelezetted lenni, de mégis elcsábul a segítségednek. Aztán meg mivel nem akarja visszaadni a dolgot, könnyebb generálni egy összeveszést, mintsem betartani a kölcsönösséget...
2/5 anonim válasza:
Gondolom azért lehet, mert rossz emberismerő vagy, és ebből kifolyólag nem jó emberekkel teszel jót.
Vagy a logikád hibás, és olyan helyre erőltetsz ok-okozati összefüggést ahol ilyen nem létezik.
3/5 A kérdező kommentje:
Lehet benne valami,hogy nem akar valaki a lekötelezettünk lenni és azért ilyen, de ezzel önmagát minősíti és ront a kapcsolat minőségén.Ha nem is veszekedést provokál ki,a távolságtartása,az,hogy kerül olyankor azt üzeni,hogy nem akarja visszaadni a dolgot vagy ne várjak érte cserébe semmit.Elég bunkó magatartás,mert ha valaki jót tesz velem annak hálás vagyok és egy alaptiszteletet megadok.
2019. márc. 6. 22:17
4/5 A kérdező kommentje:
2-es válaszoló: van benne valami lehet nem a megfelelő emberekkel vagyok kapcsolatban.
2019. márc. 6. 22:19
5/5 anonim válasza:
Minden embernek más az értékrendje. Lehet, hogy ő azt, amit tett, jónak gondolt, de nem érdekelte, hogy a másik mit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!