Miért lett hirtelen ennyire népszerű ez az 'életfelfogás'?
Rengeteg helyen látom ezt, de főleg instagramon népszerű (igen, ritkán én is felnézek oda, pedig kifejezetten utálom) az ilyen "az igazi vezető a csapattal együtt dolgozik, hogyan legyél jobb vezető, ha ezt és azt csinálod, egyből mindenki megszeret, stb." de sok ilyen könyvet is lehet találni, a pszichológia részleg tele van a "Hogyan tudod megállapítani ha hazudnak neked" és hasonló önfejlesztő és sikerorientált szakkönyvnek csúfolt kötetekkel.
Mindig is ennyire érdekelte az embereket a pénz? Hova lett mondjuk a művészet, szellemi dolgok iránt való érdeklődés?
Bocsánat, de a kérdés leírásában az első bekezdésből nem tudom hogyan következik a második.
"Mindig is ennyire érdekelte az embereket a pénz?" - igen, az emberek java réesze mindig azt lesi, hogy hogyan, milyen módszerekkel, milyen munkával juthatna több pénzhez. Csak régebben nem volt ennyire megosuztva ez az Interneten.
attól még, hogy kell a pénz (ami mindenkinek kell) attól még érdekelheti az embert a művészet.
én speciel most olyan helyzetben vagyok, hogy nagyon kell az anyagiakra koncentrálnom, és képtelen vagyok bármi mással foglalkozni. annyira fontosak most az anyagiak, hogy a sporttal, a tanulással, a művészetekkel mind fel kellett hagynom, mert lelkierőm sincs rájuk.
ezekkel akkor lehet foglalkozni, ha amúgy minden rendben van,és rutinszerűen éled az életedet.
van egy olyan érzésem, hogy téged még eltartanak a szüleid, vagy ha nem, akkor kaptál mondjuk lakást. vagy pedig csak egy szobát bérelsz, és jól elvagy így. és nem kellett igazán anyagiakért küzdened (még)soha, ezért nem igazán érted, miért fontos a pénz.
Kerdezo,tudod mennyibe kerul egy szep nagy olajfestmeny egy galeriaban? Vagy egy marvanyszobor? Vagy bemenni egy muzeumba?
Sok penzbe kerul bizony.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!