Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gyerekek igénye a szappanope...

A gyerekek igénye a szappanoperákra miért növekszik? A gyerekcsaotrnákon miért adnak egyre több ilyet?

Figyelt kérdés

Régebben 100%-ig csak rajzfilmek mentek a gyerek csatornákon...

Aztán 2006-tól jöttek az ilyen gyerekeknek való, elég gagyi szitkomok, mint a Hannah Montana, vagy Icarly, vagy Victorious...

Ezek még valamennyire el is mentek, bár már ezek is bosszantóak voltak kicsit.

De ez a Violetta vagy Soy Luna... Mindent visz.

Felháboritó.

2019. márc. 4. 11:22
 1/10 anonim ***** válasza:
A gyerek csatornák nem feltétlenül a gyerekek igényeit elégítik ki. Nem hiszem, hogy bárkit is megkérdeztek volna arról, hogy akar-e ilyen műsorokat nézni.
2019. márc. 4. 11:34
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Az általad "szappanoperának" titulált sorozatok más korosztálynak valók, mint a mesék. Ezek inkább kisiskolásoknak vannak, akik még nem annyira "érettek", ezeket viccesnek élik meg, viszont a mesés korszakból már kinőttek. Engem az jobban zavar, hogy maga a sugárzó csatorna keveri ezeket jobbra-balra, inkább külön csatornán kéne sugározni, korosztálynak megfelelően.
2019. márc. 4. 11:35
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát nem kérdezték meg Őket konkrétan, de gondolom mérik a nézettséget, illetve a termékek eladását.

A rajzfilmek sem mind gyerekesek...

Sőt.

Én gyerekként szívesen neztem a Nickelodeon és CN elmebeteg rajzfilm sorozatait, pl. Macseb, Bátor a gyáva kutya, Rocko, stb.

Ezek sokkal kreatívabbak voltak, így kevésbé ölték az agysejteket.

De dialógusok és történet vezetés szempotjából sem nézték le annyira a célközönséget mint a mai műsorok.

A CN-en valamennyire még meg van a helyes irány pl. a kőzelmúltból ott van az Adventure Time ami jó volt.

2019. márc. 4. 11:45
 4/10 A kérdező kommentje:

De az ilyen Violettákban meg Soy Lunákban egyrészt így szándékosan sznobkodnak, másrészt pedig negatívak még a főszereplők is akikkel szimpatizálni kell.

Rossz példát mutatnak szerintem nagyon...

2019. márc. 4. 11:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Azt nem értem a mai napig, hogy pl. anno a Cartoon Network-ön mi a rákot kerestek olyan hülyeségek, mint a Kém a családban, Level Up! meg a Sarah Jane kalandjai? Miért kell egy rajzfilm csatornán élőszereplős dolgokat adni?
2019. márc. 4. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Hagyd a régenmindenjobbvót' dolgot. Én is bírom a Bátort, ismerem a Macsebet, de azért valljuk be, azok is elég agyzsibbasztóak voltak. A Hannah Montana, Icarly és Victorious teljesen rendben volt.

Az élőszereplős sorozatok egy része eladhatóbb, mert lehet rájuk brandet szervezni.

2019. márc. 4. 13:13
 7/10 anonim ***** válasza:
64%
Bizonyított, hogy ezek a tartalmak károsak. A tv2 által sogárzott török szappanokkal együtt. Minden részben ugatnak egymással. Elbutitásra megy az egész!
2019. márc. 4. 13:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Most a Clarissa, Kenan és Kel, és a Pete és kis Pete jutott eszembe, úgyhogy nem volt 100%-ig rajzfilm akkor sem.
2019. márc. 4. 15:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Te az összes gyereket ismered? Mert ha nem, akkor ne hivatkozz rájuk. Csak arra a kettőre, akiket tutira ismersz. Nálunk egyetlen gyerek sem néz ilyen szappanoperát. Inkább te szereted nézni őket
2019. márc. 4. 18:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Mert pl amikor a Violettat adták pár éve, hatalmas sikere lett, így gondolták, ilyenből csinálnak meg párat h azok is befussanak. Szerintem borzalmasak, főleg ahogy vinnyognak némelyikben:D
2019. márc. 13. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!