Mi tehetne még boldogabbá ha mindenem megvan?
Igaz nálad picit fiatalabb vagyok, de jól élünk a férjemmel, mindenünk megvan/ illetve 1-2 éven belül meglesz mert felújítás előtt állunk.
A tárgyi dolgok engem sem tesznek boldoggá, viszont hihetetlenül boldog vagyok, ha a férjemmel sok időt tudok együtt tölteni. Egy közös kávé, egy hosszú beszélgetés vagy séta nap végén engem tényleg örömmel töltenek el. Van két kutyám, akiket imádok és minden nap úgy örülnek reggel nekem, minta soha többet nem látnának. Gyermeket is tervezünk, aki majd valóban a szerelmünk gyümölcse lesz és nála nagyobb boldogságot el sem tudok képzelni! :) Te biztos boldog vagy a férjeddel? Gyereket nem terveztek?
Kiváló példája vagy annak, hogy az anyagiak miért NEM tesznek boldoggá. Könnyebbé teszi az életet, tehát közvetve hozzásegít a boldogsághoz, de önmagában ennyi. Amikor már megtehetsz szinte bármit, eltűnik a vágyakozás érzése... Meg kell találnod önmagadban azt, ami igazán boldoggá tesz.
Engem pl. boldoggá tesz a napsütés, a jó idő, a vízpart. Boldoggá tesz egy séta, vagy egy jó hely egy tóparton, ahol leülhetek meginni egy kávét, vagy este naplementében egy fröccsöt a barátaimmal. Jól esik, mert anyagilag nem terhel meg és mert boldoggá tesz mindenféle szempontból. Jól esik télen elmenni nyaralni, mert megtehetjük és imádom a kellemes időjárást, míg az itthoni tél depissé tesz.
Jól esik a barátokkal olyan ad hoc jellegű programot szervezni, minthogy repüljünk el Prágába meginni egy sört, majd másnap jöjjünk haza, mert ez nagyzolásnak tűnik bár, de élmény, ami boldoggá tesz.
Ezek azok a dolgok, amik folyamatos boldogság, nyugodtság érzetet kölcsönöznek.
Aztán vannak átmeneti, anyagi örömök, amik néhány napra eufórikus állapotot jelentenek, de aztán eltűnnek. Pl. amikor sok év után megvettem az első olyan telefont, amire igazán vágytam, vagy amikor végtörlesztettük a lakáshitelünket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!