Mindenem megvan, mégis mindig elégedetlen vagyok; mit tegyek, hogy meg legyek elégedve? 25N
Ilyen az ember, ez visz előre.
Képzeld el mi lenne ha egyszer csak megelégednénk mindennel. Mit csinálnánk ha nincs felfele? Hova tovább? Minek éljünk?
Amíg nem csap át káros mértékűbe addig szerintem teljesen normális. Sőt, ez a normális.
A boldogság nem egy állapot, amit az ember egyszer csak elér, mint egy célvonalat. A boldogság mértéke a kellemes pillanatok gyakorisága. Nincs összefüggésben az elérhető javakkal, a legcsóróbb indiai is lehet boldogabb a leggazdagabb amerikainál.
Az ember értékrendje az elért javaival együtt, egyenes arányban mozog, mindig van tennivaló egy jobb életért cserébe. Dönthetsz úgy egy ponton, hogy megállsz, és csak az aktuális szint fenntartásáért áldozol, a maradék időt és energiát pedig szórakozásra, kellemes pillanatokra költöd. Szerintem így közelíthető meg leginkább a boldogság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!