Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egyszerűen utálok tanulni,...

Ha egyszerűen utálok tanulni, akkor eláshatom magam az életben?

Figyelt kérdés
2019. febr. 26. 19:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Abban biztos vagyok, hogy mindenki kapott valamit a születésekor, mint ahogy Te is írod, rájöttél mi az, ami érdekelne, de nem érzed azt, hogy bele is szeretnél mélyedni a témába és tanulmányoznád. Pedig azért írtál ide is, mert elgondolkoztál és Te is érzed, hogy jó lenne megtenned. Motiválnod kellene magad, motivációval minden megy, az olyan, mint az autónak az üzemanyag. Úgy tudod a motivációdat megtalálni, ha leülsz és egy papírra leírod, hogy milyen lesz, ha lesz végzettséged, ha valamihez érteni fogsz. Például: hasznos leszek a családom és más emberek számára, több pénzt keresek majd, ha valamihez igazán értek, megbecsülnek majd a környezetemben, ha valaki megkérdezi, hogy mit csinálok nem kell szégyenkezve mentegetőznöm, és ilyesmi, nem tudom, hogy téged mi motiválna, de meg kellene találnod ezeket a dolgokat. Én örömlistának is nevezném. Amikor megvan az örömlistád, olvasgasd sokszor és találj mellé további örömöket. Sokszor képzeld is el, hogy jókedvvel leülsz tanulni, szép eredményeket érsz el az iskolában, szeretnek a társaid, érezd is át ezt, halld ahogy a tanár dicsér, mintha egy filmet néznél, csukott szemmel, amelynek te vagy a főszereplője. Ezt jó még reggel ébredés után megtenni, majd este álomba szenderülés előtt is. Így egész éjjel ez fog foglalkoztatni, amíg alszol és felébred majd benned a vágy, hogy valósággá váljon. Valószínű, hogy az iskolában nem volt sok sikerélményed, tudnod kell, hogy nem örökre szólnak a régi tapasztalatok, változunk folyamatosan, nem szentírás amit egy tanár mond, az sem amit egy szülő. Biztos vagyok benne, hogy Te is nagyon okos és intelligens vagy. A mai iskola nem díjazza azokat, akik kilógnak a sorból és nem tudnak, vagy akarnak órákig csendben ülni. Vannak nagyon jó módszerek, például a gyorsolvasás, elég beütni a Google-ba gyorsolvasás, ott lesz egy pár tanfolyam, nagyon jó dolog, sokkal kevesebb erőfeszítéssel érhet az ember el nagyobb teljesítményt. Amikor én végeztem el azt a tanfolyamot, akkor egy 150 oldalas könyvet két órai feldolgozás után 80 %-ra tudtam visszaadni a befejező teszten. Erre bárki képes a módszer birtokában. Még egy dolgot engedj meg, van egy másik módszer, amely nagyon segít a tanulásban a Silva módszer, magyar neve agykontroll. Van olyan agykontrollos, aki 5 diplomát szerzett, miután megismerkedett a módszerrel, pedig már ott akarta hagyni a főiskolát, amelyre először beiratkozott, annyira nem ment neki a tanulás. Ez egy nagyon jó önsegítő módszer, egy kis ízelítőt írtam le neked az örömlistát emlegetve és azt az elképzelést, hogy boldogan tanulsz, de ezek csak egy kis morzsák módszerből. Hallgass a belső hangra, ami figyelmeztet, hogy tanulj, biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül szólalt meg. Lehet, hogy azért történt, mert több van benned, mint amit akár Te gondolsz magadról. Sok sikert Neked!
2019. febr. 28. 16:40
 12/19 jegecske ***** válasza:
0%
igen, jó mélyre!
2019. márc. 1. 15:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
a "tanulni" vajon mit jelent a te értelmezésedben? iskolapadot koptatni, tanfolyamra járni, olvasni, nyelvet tanulni, új ismereteket elsajátítani, mindennapos dolgokban új módszerekre rájönni?
2019. márc. 2. 09:04
 14/19 anonim válasza:
100%
2019. márc. 2. 23:00
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

csak addig irtó nehéz, amíg nem tudod, hogy mi is az, ami igazán érdekel téged. próbálj ki minél több olyan dolgot, amit eddig még nem próbáltál. persze lehetőleg ne az illegálisakkal kezdd, hanem a különféle sportokkal, hobbikkal, szakmákkal)

valami előbb-utóbb meg fog majd, tetszeni fog és ha egy dologba beleszerettél annyira, hogy azt jól akard csinálni, akkor már lesz motivációd, hogy miért akard a vele kapcsolatos dolgokat megtanulni. ha pedig elég sokat foglalkozol vele, egy idő után arra is rájössz majd, hogy szinte minden más tanulmány is kapcsolatban áll, felhasználható minden mással és így már minden más tanulás is könnyebben megy majd.

2019. márc. 4. 08:24
 16/19 Emery1 válasza:
27%

Néhány verzió:

1. Ha a faterod milliárdos, nincs gond. De akkor is vetess magadnak 3-4 jól menő autósboltot, pizasütőt, kocsmát stb., hátha egy új csaj kiforgatja mindenéből az öregedet. Ha megvannak az üzletek, akkor bízz meg egy jó fejet a vezetésükkel, mondjuk a nettó bevétel 30%-áért.

2. Nyerj a lottón nagyobb összeget!

3. Találj ki valamit nagyon jó új dolgot (ehhez nem biztos, hogy tanulni kell)!

4. Sajátíts el (nem azt mondtam, hogy tanulj) magas szinten legalább két nyelvet és szerezz két diplomát (hamisíts, vásárolj stb.) jó nevű egyetemekről!

5. Ha egyik sem megy, azt úgy hívják hogy szopás (sucking, blasen, chupar - hátha megjön a kedved a nyelvekhez :-))

6. Szerezz be egy bevásárlókocsit, egy-két télikabátot és legyél hajléktalan.

7. Tartasd ki magad idősebb nőkkel, ha igazi lepedővirtuóz vagy!

8. Esetleg marad mégis a tanulás....

2019. márc. 4. 15:28
 17/19 -Jani- válasza:
75%

Az egész élet folyamatos tanulás. Egy része intézményben-könyvekből (tananyag), a másik része tapasztalásból az életben. Az egyik segíti a másikat, tehát ha tanulsz az életbeli tapasztalatok pofonjait csillapítható*, ha gyakorlatban is sok mindent megismersz könnyebb megtanulni formai keretek közt (papírt szerezni róla).

*Ha maga kell hogy önerőből helyt állja az élet minden területén, akkor nagyon szerteágazó komplex ismeretek kellenek. Miért? Mert ha elmész egy autószerelőhöz és totál nem értesz hozzá, szinte biztos hogy lehúznak. De ez pont igaz egy ügyintézésre (pl valamit javíttatni szeretnél, más szerződést kötni), ha nincs némi releváns tudásod adott területről és /vagy nem nézel utána (ismét tanulás), akkor az sokkal többe fog kerülni (nem csak anyagi értelemben) mint egyébként, és azért fogsz gürizni mindig hogy lábon maradj...

De mindezzel nem kell foglalkoznod ha szüleid tehetősek és támogatnak mindenben, ha széles-mély kapcsolatrendszerrel rendelkezel és még a szerencse sem kerül el. Ellenben ha ezen feltételekből valamelyik nem teljesül és magadnak kell mindent előteremteni, akkor marad a sok tanulás (nem csak az iskolai/intézményesített formáció), az is tanulás amikor millió dolognak kell utánajárnod (olvasnod) és megértened mielőtt belevágsz bármibe (elvégre ez is egy tanulási folyamat)...

2019. márc. 5. 10:25
 18/19 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező! Sulis koromban minden érdekelt, csak a tanulás nem. Tomboltak a hormonjaim, a barátaimnak akartam megfelelni, és egyre jobban tágítani a világomat. Nem pedig az asztalnál ülni a szobában. Pedig jó képességeim voltak, ezért rugdostak tovább minden év végén a tanárok... Gimi után elvégeztem a számomra legkönnyebb szakmát, hogy ne kelljen sokat tanulni, de azért valami mégis legyen.

Most 32 vagyok, és rohadtul szidom magam hogy akkor nem tettem kicsit jobban oda magamat. Sajnos nem láttam át, hogy az életemnek abban a rövid szakaszában határozom meg, hogy az utána következő hosszú-hosszú szakaszban milyen életem lesz. Anyám szerint, még mindig elmehetnék tovább képezni magam, de most 2 gyerekkel, háztartással, mellette munkával, sokkal nehezebb lenne, mint akkor, amikor CSAK a tanulás lett volna a feladatom. Ráadásul azóta el is felejtettem mindent.

Rajzolj egy vonalat, ami az éveidet jelenti, mondjuk 80-90 éves korodig. Ezen jelöld be a 6-22 éves részt. Ugye milyen rövid? És még egy plusz infó. Minden amit gimiben elérsz, hogy népszerű vagy, vagy jól nézel ki, vagy sok barátod van, az ezek az évek után, rohadtul nem fog számítani. :( Max az önbizalmadban. Jó hír ez azoknak akiket cikiznek, mert felnőtt világban az is elmúlik ám.

Jó sok választ kaptál, remélem még ezt is elolvasod. :)

2019. márc. 5. 10:45
 19/19 Tom Benko ***** válasza:
50%
Ha neked az a tanulás, hogy egy könyv fölött görnyedve próbálod a textus beseggelni, akkor egészséges ellenállás. Ha viszont minden új ismerettől zárkózol el, akkor viszont ajánlom az exkavátort.
2019. márc. 5. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!