Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szeretet mit jelent a...

A szeretet mit jelent a gazdagoknak?

Figyelt kérdés
Mit jelent a szeretet azoknak, akik itt a gyakorin büszkén hangoztatják hogy ők gazdagok, és szerintük mások mennyire alattuk vannak? Amikor azt mondják hogy szeretnek valakit mire gondolnak? Hogy olyan mint egy tiramisu szelet? Vagy hogy olyan mint egy húszezres bankjegy? Vagy hogy tudnák leírni azt az érzést hogy szeretet? Szoktak pozitívan állni az embertársaikhoz? Köszönöm a normális válaszokat, tényleg érdekel, hogy az ilyen emberek képesek e a szeretetre.
2019. febr. 23. 16:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%

Minden ember más s nem azt nézve ki alatt mennyi pénz van.

A személyiség egy összetett dolog.

Az tény, hogy a gazdagok zömére igazak dolgok, de ott is vannak kivételek.

Azt is tegyük hozzá, hogy akik gazdagabbak azoknak a személyisége pozitív, céltudatos, szabadabb gondolkodás, feltörekvő, informálódó s mer/tesz is a jobbért.

Míg a szegényebbek egy szűrke világban megrekedve sok esetben saját magukon se tudnak segíteni, csak ujjal mutogatni s turkálni megsavanyodva más életében, ami nem viszi őket a jobb jövő felé.

Tév eszméket pletykálni...stb

Ez a gond nagyrészt.

A személyiségből eredő alap dolgok, gondolkodás s lépési formák.

2 embert ismerek kik a pénz mellett ugyan olyanok, mint voltak s szeretettel teli a családjuk, ahogy az apa törődik s tanítattja dolgokra a gyerekeket arra is azt mondom:

Nah így kell gyereket nevelni s le a kalappal, hogy férfiként ennyire céltudatos a gyereknevelésben is.

A jelentős dolgok egy gazdag s szegény közt az alap személyiség, az hogy a gazdagabbak nem stresszelnek a napról napra élésen, mert megteremtették maguknak azt ami van számukra, de ezt se feledjük idő, munka, kitartás, tanulás...stb van a háttérben normális esetben.

Míg a szegényebb számára az alap probléma a napról napra élés s anyagi gondok - sokan beszállnak a mókuskerékbe az "apró pénzért", de nem kersnek jobbat, tovább lépést.

Mert hogy macera, meg félnek dolgoktól, akik viszont nem lépnek ott maradnak ahol vannak s se idejük se idegzetük a rendes család kiépítésére...

Kb ez az átlag gond s különbség.

Az a baj, hogy a mai világban a szeretet s kapcsolatban pedig mindenki csak elvár dolgokat "némán", s ha nem tetszik nekik valami "legyen vége".

Elvárják a kapcsolat létesítéskor, hogy minden egyből működjön s tökéletesen megfeleljen... Holott a kapcsolatokat fel kell építeni, összhangba kell hozni.

Ez nem olyan, mint a net, hogy kattintok s ott is van előttem, amit szeretnék.

S ez a probléma legbelül az emberekbe benne van, legyen az gazdag vagy szegény, de ez sok helyen tapasztalt.

Mi önmagunk, mint emberek romlunk leginkább belül, tisztelet a kivételnek.

2019. febr. 23. 17:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Szerintem nehezen lehet nagy empátiával gazdagodni, úgyhogy aki szegényebb, esetleg csak nem annyira saját magával van elfoglalva, nem kéri meg extrán az árát a dolgoknak, nem érzi hogy neki több jár mindenből. Egyébként sok jó tulajdonságuk lehet a gazdagoknak, lendületesség, gyors döntések, okosak is sokan. De a szegényebbektől sokszor csak az különbözteti meg őket képességekben hogy ők úgy érzik nekik jár sok minden, és elveszik, innen onnan. de van hogy kifognak egy jó üzletet, vagy persze szerencse. Most azokról beszélek akik saját maguk gazdagodtak meg, nem akik beleszülettek, mert az persze nem az ő érdemük. De azt nem értem miért próbálják maguknak bemagyarázni hogy ők azért gazdagok mert jobbak a képességeik úgy általában.
2019. febr. 23. 17:25
 13/17 anonim ***** válasza:
48%

"Míg a szegényebbek egy szűrke világban megrekedve sok esetben saját magukon se tudnak segíteni"

Mert számukra még az alapvető tájékoztatás lehetőségét sem teremtik meg az élet egyes területein. Jóhogy belefásul a szürke kis életébe, miközben az újgazdag olyan "kiskapukon" keresztül nyomul továbbra is felfele a ranglétrát, amelyeket a kaszton belüli cinkostársai rendelkezésre bocsátanak. Lásd.: "érdekes" közbeszerzések, urambátyám, protekció stb. Ilyen plusz információkkal, támogatással persze hogy könnyű meggazdagodni.

2019. febr. 23. 18:42
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

"nem kéri meg extrán az árát a dolgoknak, nem érzi hogy neki több jár mindenből"

Az ilyen ember nem szegény, hanem balek. Sajnos a világ olyan, hogy ha önzetlenül segítesz, olcsón adod magad akkor vérszemet fognak kapni és ki fogják használni, szegények, gazdagok egyaránt.

Amúgy meg a szeretet ugyanaz gazdagnak is mint szegénynek. Bármelyik tud szeretni és nem szeretni is. Egyéntől függő.

Én látom azt, hogy gazdag emberek mennyire tudják szeretni a gyerekeiket, hogy támogatják és hiányolják őket ha azok épp a világ másik felén vannak. Meg átéltem milyen csóró családban alkoholista szülő mellett felnőni, se pénz se szeretet nem volt. Mégis itt vagyok.

2019. febr. 23. 19:30
 15/17 anonim ***** válasza:

"Ez nem olyan, mint a net, hogy kattintok s ott is van előttem, amit szeretnék."

Ezzel egyet tudok érteni.

A virtuális világban minden azonnal jön. A legújabb telefon, TV, zenék, bármi, és másnap már jön az új és az kell. És ezt vetítik ki az emberek arra, amire időt kellene szánni. Karrier építés, ismerkedés, programok, kikapcsolódás.

2019. febr. 23. 19:32
 16/17 A kérdező kommentje:
Már mért lenne balek az, aki nem kér extra pénzt, hogy neki sokkal több legyen mint másoknak? Egyszerűen jobban érzi magát úgy, ha nem használ ki másokat. Ezt ezek a tipikus balekező emberek soha nem fogják megérteni, mert még életükben nem érezték jól magukat attól hogy korrektek voltak. Nem csak a saját trónörököseivel rendes, "szereti", hanem ösztönösen rendes és figyelembe vesz másokat. Egyszer próbáljátok ki, tök jó fíling :) Nem teljesen szegény, csak nem egy mindenkin átgázoló ember. Vannak ilyenek sokan, csak valahogy a törtetők feltűnőbbek.
2019. febr. 24. 10:12
 17/17 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem is tud szeretni az a gazdag, aki nem nézi le a másikat az aktuális vagyoni állapota szerint. De gazdagok és igazából szegények között is van aki csak ez szerint nézi az embereket. Úgyhogy ezeket nem értem, hogy milyen érzéseik vannak, ha vannak. Köszönöm az eddigi válaszokat, sok jó rész volt bennük.
2019. febr. 24. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!