A szeretet mit jelent a gazdagoknak?
Ugyanúgy tudnak szeretni, de drasztikusan meghatározza a pénz ezt az érzést. Egyrészt a szeretet csak a saját "kasztjukra" korlátozódik. Gazdag fiatalok együtt szórakoznak, gazdag családok együtt szerveznek programot, másrészt a szeretet szorosan összefügg a pénzzel. "Fiam, nagyon büszke vagyok rád, szeretlek szóval van egy meglepetésem: itt egy Maserati (amit a melósok megnövelt kötelező havi túlórái miatt 3 hónappal hamarabb tudtam megvenni)"
A szegény az csak beletörődve és anyagilag korlátozva tud szeretni, de az érzelmi oldalát tekintve maximálisan megad mindent, ami a szeretetéhez szükséges. És a legfontosabb: ők a gazdagok felé is ki tudják mutatni az érzelmi intelligenciájukat, de fordítva ez soha nem valósul meg.
Ilyen kérdésre nem igen lehet normális választ adni...
Szánalom
szerintem ez nem ilyen fekete-fehér látásmód...
Akinek jól megy, de élete, értékrendje nem a pénz körül forog, ugyanúgy tud szeretni, aki kérkedik, nagyképűvé válik, "ilyen alapon válogatja barátait" azoknál elképzelhető, hogy érdekeken alapul a szeretet.
"És a legfontosabb: ők a gazdagok felé is ki tudják mutatni az érzelmi intelligenciájukat"
A "hány munkást nyúztál meg ma a Maseratidért" féle intelligenciakimutatásból nem csoda, hogy nem kérnek, és inkább örülj, hogy ebben a stílusban nem viszonozzák.
A párkeresésben meg ha hiszed, ha nem, nem az van, hogy a csaj elmegy egy eseményre, amin ki van írva, hogy "Csak gazdagoknak.", és onnan párt választ magának.
Hanem egészen egyszerűen olyan közegben mozog egész életében, ahol a tehetősebbek jelennek meg. Olyan egyetemre jár, olyan hobbija van, stb, ahol közös témája van másokkal.
Illetve egy 8 osztályos gyári munkás soha nem fog összejönni egy sebésszel, mert egész egyszerűen teljesen más világban élnek.
És ezek akkor is így mennek a valóságban, ha most lepontoztok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!