Nem késő 22 évesen váltani, és továbbtanulni?
Sosem késő elkezdeni a tanulást, az egyetem sem add hozzá, ez mind tőled függ, hogy mennyire akarsz tanulni!
Egyébként meg nem akarok beleszólni, de az egyetemi éveid alatt, inkább szakmát tanulnék, ami később jól jön, ami piac képes itthon!
Nem késő. Abból a szempontból előnyben leszel a fiatalabb csoporttársaiddal szemben, hogy sokkal érettebb vagy, egyrészt könnyebben megértesz majd egy csomó dolgot (én a fizikánál éreztem ezt nagyon, de gondolom neked az nem lesz), másrészt normálisabban fogsz hozzáállni a tanuláshoz, nem bulizod el az összes időd. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy nem fogod tudni egyenesben elvégezni az egyetemet.
Abba is gondolj bele, hogy 60-70 éves korodig dolgozni fogsz, tehát még 30-40 évig legalább, vagy tovább is. Eddig dolgoztál mondjuk 5 évet. Szeretnél még tízszer ennyi ideig olyan szakmában dolgozni, ami nem igazán tetszik? Naugye hogy érdemes most nekiállni ennek a projektnek :-)
35 vagyok.
Először 29 évesen váltottam pályát. (2 év tanulás estin.)
Most fogok másodjára.
Nem valami gyökeresen új szakmába kezdek bele, hanem az eddigi szakmám egy másik területén próbálom ki magam. Változtatni soha nem késő. Miért maradjak ott, ahol már egyre rosszabb, és ahonnan már nem tudnék sokkal előbbre jutni? Tudok olyanról, aki 45 évesen váltott. És nem bánta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!