Mi lehet az oka annak, ha ennyire fogalma sincs milyen irányba akarna továbbtanulni és mi akarna lenni később?
A legtöbb embernek már középiskola alatt, 15-16 évesen van fogalma arról, hogy merre szeretne továbbtanulni, ki tudnak tűzni maguk elé egy célt, hogy ezt és ezt akarják, aztán arra törekszenek. És tudják, mit szeretnének dolgozni ha felnőttek lesznek, milyen területen.
De ha van valaki, aki egyáltalán nem tudja, hogy mi lenne neki a megfelelő, meg azt se, hogy hova szeretne továbbtanulni még középiskola befejezte után 20 évesen se, annak mi lehet az oka? És mi lesz az ilyen emberrel felnőtt korban?
Semmi, tök más egyetemet végeztem, mint amit gimiben terveztem, sőt, ez volt az egyik, amit kizártam.
A kinézett szakról pár ponttal lemaradtam, a felvett nem érdekelt, úgy gondoltam, újra felvételizek majd ARRA. De aztán meg teletk a hónapok és nem...
Valamit kell tanulni, hogy az embernek legyen szakmája,a ztán alakul, és ha van fizetése ás/vagy állami féléve, tanulhat még mást is.
"A legtöbb embernek már középiskola alatt, 15-16 évesen van fogalma arról, hogy merre szeretne továbbtanulni"
Tévedsz! A többségnek nincs erről fogalma. Nagyon kevesen vannak azok, akik már 15-16 évesen el tudják dönteni mivel akarnak foglalkozni.
Én közelebb vagyok a 30hoz mint a 20hoz, de még most se tudom mit akarok igazán. Volt már sok munkahelyem, mindegyiket meguntam 1 év alatt.
Nem, a többségnek, nagy többségnek fogalma sincs mi szeretne lenni.
Mondjuk én is akartam már a stewardesstől kezdve a rendőrön át minden lenni.
Csak az a különbség, hogy sokan még a saját kompetenciáikkal sincsenek tisztában, illetve nem is AKARNAK ezzel foglalkozni.
Szerintem sem tudja a többség mi akar lenni, vagy leginkább "álom szakmákat" képzelnek el. Általában inkább azok tudják, akikek van egy irányzott hobbijuk, sportjuk, vagy leginkább szülő, ismerős által végzett munka, amire rálátnak.
de ha úgy nézzük, sikeres emberből is általában 2 féle van, az egyik aki 1 témához ért, de abban képes folyamatosan fejlődni, és annak érdekében bővíteni a tudását, a másik meg kipróbálja magát több dologban, és mindent becsülettel végez, mire megtalálja azt ami igazán fekszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!