Az emberek miért nem az eredeti személyiségüket mutatják?
Én önmagam vagyok, és nem tanultam meg hazudni.
Elég sz*r így élni, ami azt illeti. Ettől független nem változok meg, mert egy letűnt korban ez még értéknek számított volna. Csak mire felnőttem, ez a kor megszűnt létezni. Vaaagy anyámék hazudtak és adtak nekem egy semmire se jó értékrendet, nem tudom.
Az emberek a környezetükhöz idomulnak. Milyen legyen az átlagember egy olyan világban, ahol hazugságok veszik körül minden irányból?
Hazudnak a reklámok! A bankok szándékosan megtévesztő módon tevékenykednek, - ahol csak tehetik, csipegetik a "pénzedet", mert már az is csak egy virtuális valami! A politikának titulált akármit hagyjuk, de az oktatás is az éppen aktuális hatalom szája íze szerint "alakítja" a történelmet. Olyan intézmények vannak a gazdasági vérkeringésben, amelyek fizikálisan nem is léteznek! Mindenütt jelen van a nagyüzemi szélhámosság! Az emberek a jövedelmüket többnyire nem is látják fizikálisan, - egyesekből és nullákból álló gombolyagokat utalgatnak szanaszét a világba. A szolgáltatóiparba bejuttatott (véletlen) túlfizetésből egy vasat nem látsz vissza, - jobb esetben lemosogatják, leeheted, vagy bármi, de vissza csak a szemed alá kapsz, kettőt. A törvénykezés jogot szolgáltat, de az igazság felejtős! Az emberi életnek gyakorlatilag semmi értéke úgy jogilag, mint egészségügyileg. A tápanyagok mutatósak, de közel sem akkora a tápértékük, mint a bürokratikus, többszörös drágítási tényezőket generáló "szabályozásokat" megelőzően. Hazádtól kilométer ezrekre hempergő milliárdosok avatkozhatnak emberek tömegeinek hétköznapi életébe - büntetlenül. Hazádtól ezer pár száz kilométerre székelő szervezet szabályozhatja, szeretné szabályozni, hogy te mit adhatsz otthon a disznódnak a saját földeden és azon is fáradozik, hogy élősködő bűnözőkről legyél köteles gondoskodni, de az sem lepne meg ha kijönne rendeletben, hogy a páros napokon a nők nem viselhetnek zöld bugyit, a férfiaknak pedig sárga atlétatrikót kell viselniük, s tucatjával léteznek szabályok, ami a csehre, magyarra, lengyelre vonatkoznak, de egy belgára, egy angolra, vagy franciára nem. Tehát egy, "az elejétől a végéig" hazug, virtuális, képmutató, szélhámos közegben vagyunk kénytelenek - választási lehetőség nélkül - élni.
Nem is vittem semmire...
Jó sok harag van benned és az emberi jellemre irányuló kérdést jól elvitted a politika felé. Szerintem első körben próbálj meg ezzel a nagy dühvel mit kezdeni, a világ máris egy fokkal kevésbé lesz ennyire rossz.
Egyébként a kérdező által említett jelenség minden emberre vonatkozik, nem csak kis hazánkra, nem lehet országhoz (és így politikához se nagyon) kötni.
Amúgy az a pszichológiai alaptézis a keleti filozófiákból származik, ott korábban jelent meg, mint ahogy ez a tudomány kialakult volna. És végtelenül igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!