Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szakiskolákban, illetve...

A szakiskolákban, illetve szakgimnáziumokban miért van sokkal több szegény tanuló mint a sima gimikben?

Figyelt kérdés

Ugye a szakgimi,meg a gimi ugyanaz,csak a szakgimi ad egy szakmát.

Mégis azt figyeltem meg,hogy míg a sima szakiskola,meg a szakgimiben a szegény,mélyszegény meg alsóközép osztály gyerekei járnak,addig a sima gimibe a középosztály illetve az elit gyerekei.

Ez miért így alakult ki?

2019. febr. 5. 15:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én így utólag (30 akárhány évesen belegondolok) járhattam volna egy jobb gimnáziumba, de szüleim gazdálkodása miatt csak a helyi szakközép lett. (otthon is segítettem sokat, hisz családi gazdaság volt) /9.iben egy nagyon tanítani nem tudó matek tanárunk volt ezért kezdtem villanyszerelőként/

Itt érettségiztem, humán tantárgyból ( földrajz, töri jeles) reálakból gyengébbre.(Villanyszerelői szakról mentem át gimnáziumi tagozatra, jelenleg Gödöllőre MATE járok Mezőgazdasági és Természetvédelmire!)

A tanáraim /történelem, földrajz, matek/ szígorúak voltak, 2 egészes átlagra sem mindig adták meg a kettest. A középiskolám elég modern iskola(csillagvizsgálója is van) bár a környezete gyűjtőnek nevezi...mert szakiskolai része is van kezdetektől (1990) A szakközépiskolai(világbanki) képzés csak 1997-től indult, azóta lett kereskedelmi-logisztikai osztályai is valamint gimnáziumi-ifjusági része is.

Ezt elfogadtam , de ha újra 8.-ikos lennék, valamelyik másik pl. ócsai Bólyai gimi, vagy dunaharaszti Baktay vízügyibe mennék...

(Dél-pest megyei srác vagyok)

2021. dec. 27. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!