Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem lehet a legtöbb...

Miért nem lehet a legtöbb emberrel ma már kommunikálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom hogy ez Magyarországon is így van-e de Angliában tapasztaltam egy nagyon bosszantó jelenséget.

Pl beszélgetek egy munkatársammal egy témáról. Építjük a témát aprólékosan, tényeket hozunk fel, erre bejön egy másik munkatárs és félbeszakítja a beszélgetést. Majd az illető akivel eddig beszélgettünk elkezd beszélgetni a bekapcsolódóval és a mi témánk egyszerűen félre lett dobva. Nem kér elnézést, nem mondja azt sem hogy később beszéljük meg mert ez fontosabb prioritást élvez, csupán vége és fogadjam el.

Kicsit olyan mintha erőt fektetnék valamibe amit aztán valaki csak úgy felrúg és nem is kér elnézést.

A másik idegesítő jelenség az ismert szerintem, A telefonos emberek.

Az a helyzet amikor ebédszünet van és a melletted vagy a szemben ülővel próbálnál beszélgetésbe elegyedni de az a telefonjában van hipnotizálva.

Ha válaszol akkor csak foghegyről.

Tudom nem határozhatom meg hogy ki mivel töltse az szabadidejét. De mostantól nem lehet az emberekkel kommunikálni mint azelőtt?

Kicsit fáj hogy ez a normális és nekem kell furcsán éreznem magam amiatt mert hagyományosan szeretnék tartalmas beszélgetést folytatni valakivel.

A legtöbb ismerősöm meg csak a facebook-on érhető el és azt meg nem igazán preferálom, hiszen hiányzik a szemtől szembeni kommunikáció, de eddig egy emberrel sem tudtam egy jóízűt beszélgetni akármiről, angollal meg pláne nem.

(Harmincas férfi)

2019. jan. 31. 00:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
78%

Én is a telefonnyomkodók táborát erősíteném. Munkahelyen, metrón, stb. épp azért veszem elő és nyomkodom LÁTVÁNYOSAN, hogy ne kelljen beszélgetnem másokkal.

Nem mindenki társasági lény.

Ha meg valakinek nincs igénye arra, hogy mondjuk miután megtárgyalta a Szulejmánt a másikkal, visszatérjen az előző témára, akkor számára nem volt fontos az adott téma.

2019. jan. 31. 12:38
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk szimplán úgy vagyok, hogy vannak "mély" témák amik egyszerűen nem érdekelnek és nem is vágyom rá, hogy mélyreható társalgást folytassak valamiről, ami alapvetően nem vonz, mint téma.

Persze megvan a hangulat, helyzet mikor az ember belemegy a világmegváltó társadalmi és egyéb témákba. De van az a helyzet, mikor egyszerűen jól esik a "small talk" amiről tudod hogy pár perc múlva véget is ér.

Másrészt úgy vagyok, a munkatársaimmal például napi 8-10 órát vagyok együtt. Az év minden hétköznapján. Van olyan, hogy örülök ha végre nem szól hozzám senki és nyugodtan dolgozhatok a projektjeimen.

Vagy az ebéd is hasonló ahogy előttem írja valaki. Van amikor jól esik hogy a kollégákkal ehetek, beszélhetek, kiszabadulunk a munkaterületről. Máskor meg az kell, hogy elmegyek egyedül, eszek valahol egy parkban a telefonom nyomkodva vagy beülök valahova és kicsit kiszakadhatok a világból.

2019. jan. 31. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!