A pszichiátrrek/pszichológusok terápiája, miért nem működik?
A pszichés betegségek kezelése azért nagyban függ a pácienstől is.
Ez nem olyan egyenes összefüggésben álló dolog, mint hogy beveszed a gyulladásra az antibiotikumot, és az idővel javítja az állapotodat.
Egyrészt ott van az hogy egy könyv max rávezethet a saját életed problémáira, meg nem tudja oldani helyetted azokat.
Persze ez függ attól is hogy mi a problémád. Csernust én addikciós betegekre szakosodott orvosként ismerem (mármint nem személyesen), ebből adódóan nem feltétlen mindenkihez szól közérdekűen.
De a fenti igazából a pszichológusra/pszichiáterre is érvényes: a pszichológus is max rávezethet a problémáid forrására, és rávezethet a számodra megfelelőp megoldásra, amit Te fogsz kimondani. Azért ilyen kacifántosan fogalmazom meg, mert ez nem tanács. Egy pszichológus nem fog tanácsot adni hogy pl egy párkapcsolati krízisben mit lépj. Nem a barátod, aki azt tanácsolhatja hogy "hagyd el/maradj mellette".
Megismertet önmagaddal, azáltal hogy megfelelő kérdéseket tesz fel, és elmondja hogy milyen összefüggések lehetnek a hozott sérelmeid, élményeid, és a jelen problémáid, viselkedésed között.
El vagy tévedve, de nagz.
Azok ne pszichiáterek vagy pszichológusok hanem közönséges csalók, ha úgy tetszik "távgyógyítók"
Amúgy nagyrészben (ha a páciens is akarja) a terápiák, beszélgetések, indokolt esetben gyógyszeres kezelések használnak. Én anno 2005-ben 1,5 évig jártam gyermekpszichológushoz, és nagyon sokat segített.
De nyilván vannak kivételek,akiken nem segítenek a kezelések/terápiák
Egy vékony réteg, de errő pszichológust kérdezz
De lehetne annyi eszed hogy beírod a Googleba. Egészen hihetetlen számomra hogy a 21. Században ilyen szintű a fogalmatlanság
Làttál már legalább 5 embert a terápiájuk előtt majd a terápiaSOROZAT után? Na ugye! Akkor miből gondolid ezt a hülyeséget?
Én 3 éve járok, ebből 1,5-ben gyakorlatilag akadályoztam a terápia működését. Van aki ennél ügyesebb, koperatívabb paciens, ott gyorsabban hat.
Azért, mert nem nekik, hanem az adott embernek kell a problémáját megoldani. Ők nem fogják élni helyettük a másik életét, csak utat mutatnak a probléma megoldása felé, vagy az elakadásokon segít. Az élet az egyéné, amit meg kell oldania.
Erről egy Dokis idézet jut az eszembe:
"A könnyebb utat akarod választani, mert félsz. Félsz, mert ha elbuksz, akkor nem tudsz mást hibáztatni. De hadd mondjak valamit: az élet ijesztő, szokj hozzá! Nincsenek varázsos megoldások, minden tőlünk függ, úgyhogy állj talpra, menj és tegyél érte valamit! (...) Az értékes dolgokat sohasem könnyű megszerezni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!