Ha valakinek segítségre van szüksége és arról rinyál akkor miért lép vissza ha valaki felajánlja neki?
Vagy fordított esetre is van példa amikor valaki a támogatásáról biztosít vagy azt mondja megihatunk valahol valamit utána ha a másik élne az ajánlattal az illető visszatáncol.
Az egyik évfolyamtársnőm mondta könnyebb volna neki valakivel együtt tanulni a záróvizsgákra,ha lenne kivel beszélni a tanulnivalóról.Felajánlottam neki,ha gondolja időnként összejöhetünk pár órára tanulni.Rögtön jött a magyarázkodás nem is tudja, hogy áll idővel,mert hétközben van munkája is,meg más elfoglaltságai.Amúgy meg volt amikor irta milyen dolgok miatt csúszott,nem tudott tanulni,ha azokra a dolgokra tudott időt szekítani erre is tudna,ha igazán akarna.Kicsit rosszul esett a mód ahogy válaszolt.Pedig jóban voltunk egymással,kicsit érthetetlen a viselkedése.Múltkor amikor mentem a főiskolára neki is kellett menni,modtam lehet majd találkozunk.Rögtön jött azzal nem is tudja még ő mikor megy be,attól függ a párja mit tervezett aznapra.
Van a pszichológiában egy ilyen szó: kifogáskeresés.
Vagyis, hogy a lelke mélyén igazából nem is akarja. De azért egy kicsit mégiscsak (ott a felszínen), ezért mondja neked. De ha reális lehetősége lenne rá, akkor a mélyben levő érzelmek eldöntik a kérdést: keres rá valami kifogást, így a felszín is megnyugszik: persze, akarná ő, de a külső körülmények miatt nem lehet.
Ha mindezt alaposabban akarod tudni, akkor a tudatalatti hatalmának és a kifogáskeresés lélektanának olvass utána.
Szerintem meg a személyeddel van a baj.
Ilyenkor nem arra gondolnak, hogy BÁRKI jó lenne. Hanem az, akivel lenni akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!