Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet tenni olyan esetben,...

Mit lehet tenni olyan esetben, ha úgy érzem, hogy befogad és kitaszít a világ?

Figyelt kérdés
2019. jan. 24. 19:57
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted, ha deprimált hangulatban vagyunk és depresszív verseket/műveket olvasunk, zenéket hallgatunk, akkor az egyenes út a belsőnk, a pszichénk vagy a lelkünk pusztulásához?
2019. jan. 27. 21:05
 12/18 anonim ***** válasza:

Ne gondolkozz hülyeségeken. Kösd le magad értelmes dolgokkal. Ne másokra számíts, hanem magadra.

Mások azért viselnek extrém öltözéket, hajat, tetoválást, hogy különbözzenek a többitől. Örülj annak, hogy kilógsz a sorból, és még tenned sem kell érte semmit. És főleg akkor örülj nagyon, ha az eszednél fogva vagy más, több, mint a többiek.

Az én jelmondatom: "Ha elég erős vagy, mindig ellenkező irányba menj, mint a tömeg!", és ezt be is tartom. Így soha sincs szükségem mások véleményére, egyetértésére. Sohasem értettem a valamilyen "csordához" való tartozás igényét. Már azért sem, mert közismert, hogy a tömeg mindig ésszerűtlenebbül cselekszik, mint a benne lévő egyének külön-külön.

2019. jan. 27. 23:05
 13/18 anonim válasza:
""Ha elég erős vagy, mindig ellenkező irányba menj, mint a tömeg!", és ezt be is tartom. Így soha sincs szükségem mások véleményére, egyetértésére. Sohasem értettem a valamilyen "csordához" való tartozás igényét"- ezt nevezik úgy, hogy JELLEM, e nélkül csak egy massza vagyunk, sajnos, elég kevés embernek van, elég , ha megnézzük, hogy a fél világ pl. kiszakított nadrágban jár, mert ha nem, akkor a csorda kiveti maga közül. Márpedig a jellem teszi az embert emberré.
2019. jan. 27. 23:53
 14/18 anonim válasza:
"Akkor szerinted, ha deprimált hangulatban vagyunk és depresszív verseket/műveket olvasunk, zenéket hallgatunk, akkor az egyenes út a belsőnk, a pszichénk vagy a lelkünk pusztulásához?" - Tudod, mit kérdeztél?- kb.azt,hogy amennyiben minden nap nikotint és alkoholt adok a testemnek, akkor az ártani fog neki? Igen! Előbb, vagy utóbb, de tönkremegy bele a test és lélek is, mert kölcsönhatás van.Sem szellemileg, sem testileg nem mindegy, hogy mivel eteted magad.Értelmes lényeknek vagyunk teremtve, de rajtunk áll, hogy mit kezdünk vele.
2019. jan. 27. 23:58
 15/18 A kérdező kommentje:
Igen, de én azt is gondolom, hogy nem ilyen egyértelmű, ennél sokkal komplexebb ez a kérdés. Az ismerőseim azt is mondják, hogy például egy haláleset után hallgattak olyan dalokat, ami a végről szól, mert így tudták feldolgozni az őket ért traumát. Gyógyír a léleknek.
2019. jan. 28. 00:08
 16/18 A kérdező kommentje:
Én mindig is azt vallottam "Tartózkodj a tömegtől", "Romboljuk le a közízlést". Szerintem sem kell beállni a sorba, valamilyen csordához tartozni, értem ezt az egyházakra is. A Holt költők társaságában, amikor John Keating kint az udvaron tanítja a fiatalokat a konformitás veszélyeire, akkor hangzik el "Az út az erdőn kétfelé ment, a kevésbé járt tetszett nekem","Szétvált az út a sárga erdőn. De kár, hogy kétfele nem mehetek" Ezt fogalmazták meg később a hippi közösségek is. Valahol azt is olvastam, hogy éppen ők gúnyolták ki a szüleik nemzedékét, a kispolgári világot, aztán később kommunákba tömörültek, azaz nem lettek különbek a szüleiknél.
2019. jan. 28. 00:13
 17/18 anonim ***** válasza:
A korunkat elözönlő mentális betegségeknek az oka a minőségi éhezés, s az ennek következményeként fellépő (elsősorban B1) vitaminhiány.
2019. jan. 28. 11:43
 18/18 anonim válasza:

Kérdezőnek: betegséged diagnózisa: túlbonyolítod az életed. Próbálj meg életigenlő dolgok felé fordulni, és ne az kössön le, hogy mások mit hallgatnak temetés után. Már írtam, hogy amivel az agyad foglalkozik, az kihat mindenre.

Nézd meg az agy és a szív kapcsolatát: [link]

2019. jan. 29. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!