Mire is jó a vallás?
Figyelt kérdés
Sok ember hisz istenben de nincsen semmi bizonyítéka hogy létezik. És sok ember jár a templomba annak ellenére hogy a Vatikán a múltban több ezer embert ölt jogtalanul és ezt mind pápák utasították. Én nem értem miért hisz még mindég ennyi ember szerintem ha lenne isten nem lenne éhezés és nyomor az egész világon, nem akarom magamra engedni most a rengeteg öreg nénit/bácsit hogy mit képzelek magamról hogy itt szidom a kereszténységet de én nem értem miért vonzódik valaki az ilyesmihez és hogy valaki miért nem adja fel sok év imádkozás után?2019. jan. 13. 00:55
11/12 anonim válasza:
Kérdező, tudod, az élet egy ilyen játék.
"Boldogok akik nem látnak, mégis hisznek" mondta Jézus. Ha mindenki számára nyilvánvaló lenne a kereszténység tanítása, akkor csak a nagyon balgák nem hinnének benne. Így viszont nem lenne semmi nehézség.
Igen, voltak olyan magukat kereszténynek mondók, akik rossz útra tértek. Ez annak "köszönhető", hogy a Sátán beférkőzött az egyházba, megtévesztette ezeket az embereket.
Tudod, akik komolyan gondolják ezt a vallást, azokat tényleg megszólította Isten.
Az én véleményem, hogy keresd Isten tanítását, mert tőle szeretetet kapsz, és ezzel csak jól jársz. De ha nem találod, semmi értelme úgy csinálnod, mintha komolyan vennéd, ez szerintem képmutatás.
12/12 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy nem kell feltétlenül megérteni a másikat, elég, ha elfogadjuk és békén hagyjuk őket a dolgukkal. És ez mindkét félre igaz. Úgysem tudja egyik a másikat meggyőzni az igazáról, még csak igazán elmagyarázni sem tudják egymásnak a dolgot, akkor már nem lenne egyszerűbb szépen, csendben élni egymás mellett, és hagyni a másikat csinálni a dolgát? Amíg senkinek nem árt, addig miért zavarna? Neked sem kell úgy élni, ahogy ők élnek, és nekik sem kell úgy, ahogy te élsz. De ezt nem csak a vallásra értem, hanem az élet minden, kicsit is megosztott területére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!