Elkéstem az egyetemmel? 23 évesen tanárszak elkezdése?
Érettségi után dolgozni mentem -amit bánok-, mert nem volt ötletem a továbbtanulást illetően, de már akkor felvetődött a tanárság, csak nem tudom. Elmaradt.
Szóval most itt vagyok 23. életévem betöltve. Nagyon bánt, hogy akikkel érettségiztem azok lassan megkapják a diplomájuk, fiatalon (25 >) én meg sehol se tartok, hanem most kezdeném.
30 év körül lennék, ha belevágok.
Szerintetek belevágjak? Nem indulok hátrányként idősebb pályakezdőként?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem az egyetemnél nincs olyan hogy "elkésni".
Az egyik nagy különbség a közép iskola és az egyetem között pont ez. Középsuliban mindenkinek egyértelmű hogy melyik osztályba hány évesek járnak.De az egyetemen nem ilyen megkötött a helyzet és aki bekerült ott is van aki halaszt vagy megbukik és ezért még tovább jár.De külsőre nem is nagyon látszik hogy valaki 19 vagy 23 és a leendő szaktársaidat sem fognak törődni ezzel ezt garantálom.Persze akik alapból tudják mik szeretnék lenni azok korán kezdik 18-19 évesen de a többség akik értségi után bolyonganak pár évet ami alatt megtalálják hogy valóban mit is szeretnének az életükben.Ők általában mind 20-25 év között kezdik.De van aki e fölött meg olyan is aki már a 2.diplomáját csinálja.Ezért ne álljon utadba főleg ha szeretnéd.Nincs olyan hogy késő ha olyan dolgozol van szó amit szeretsz.Hátrányod csak akkor lesz belőle ha ez a rögeszméddé válik és emiatt saját magadat hátráltatod.
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!