Alig 24 évesen késő elgondolás egy tanárszak elkezdése? Hagyjam vagy vágjak bele?
Sajnos érettségi után nem igazán tudtam, hogy mit kezdjek magammal, mindig célom volt a továbbtanulás, csak mivel se ötletem se pénzem nem volt, így dolgozni kezdtem. Amit egyébként megbántam mert nem lettem előrébb, de ez más kérdés lenne.
Szóval a kérdésem az, hogy merjek e belevágni, vagy keressek valami 3 éves lapképzést amivel előbb lesz diplomám? Egy tanárszak hosszú képzési idő, meg ott van a csúszás lehetősége is.
Köszönöm a véleményeket.
Egyik volt középsulis tanárom 40 évesen fogott neki párhuzamosan a gyármunkával egy levelezős egyetemnek.
Lassan 10 éve tanít, és az iskola egyik legmegbecsültebb tanárnője.
Dehogyis késő :-) Sőt, szerintem segít, hogy már érettebb a fejed. 18-19 évesen sok egyetemistának még fogalma sincs igazából, hogy mit akar, csak elmegy valahova továbbtanulni, ahol van túró rudi automata vagy ahova a haverok is mennek. Nem írtad, milyen tanár, de például a matematika esetén előnyben leszel a többiekhez képest a fejlettebb absztrakciós képességeddel. 5-6 év halasztás semmi ahhoz képest, hogy utána hány évig fogsz dolgozni.
Jól gondold meg, hogy tényleg tanár akarsz-e lenni, de ha igen, akkor ne tartson vissza a korod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!