Ha egy filmben/könyvben meghal egy jó karakter, akkor bűn örülni neki?
A Csillagainkban a hiba című csodánál voltan, úgy, hogy alig vártam, hogy dögöljön már meg az összes rákos szerelmes tini nyálgép.
Orvos vagyok és azt a hatásvadász trágyát egyszerűen nem bírtam.
Az előbb válaszoltam egy ilyen kérdésre, de abban a rossz pusztulására kérdezett rá a kérdező.
Gyanítom, hogy mindkét kérdést te raktad fel, még az időpont is egymáshoz igen közeli.
Az irodalom éppen ily módon nevel. Láttatja a szereplőket, akik vagy jók, vagy rosszak. Annak eldöntése, hogy melyikük a jó, és ki a rossz, az ember belsőjében, a szívében, lelkében kell, hogy történjen. Az ilyen élmények begyűjtése segít az embernek a lelki fejlődésében.
Legtöbbünk sajnálja a jó elbukását, és ha te általában éppen ezzel ellentétesen érzel, az ugyan még nem bűn, de megmutatja, hogy valószínűleg egy pszichopata vagy, és akkor kezeltesd magad.
Az irodalom mindenkihez szól, és az ilyen irodalmi élmények begyűjtése alapján tudjuk eldönteni, hogy mi jó és mi rossz.
Azáltal, hogy mindenkinek elmondod, hogy te éppen fordítva érzel, mint legtöbbünk, azért jó, mert segítesz a többieknek azzal, hogy tudják, téged kerülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!