Mi értelme van olvasni?
Most nem az ismeretterjesztő könyvekre, hanem a szórakoztató-és szépirodalomra gondolok. Mi értelme van órákat/napokat eltölteni egy könyv elolvasásával, ahelyett hogy valami érdemlegeset csinálna az ember, mondjuk sportolna, utazna, szocializálódna, fejlesztené önmagát? Minek olvas az ember kitalált karakterek életéről, ahelyett hogy a saját életével foglalkozna?
Őszintén, az olvasásnak az egyetlen előnye, hogy fejlődik tőle az ember helyesírása, illetve valamicskét a fantáziája és a fogalmazó készsége (bár én ebben az utolsó kettőben nem vagyok biztos, több olyan könyvmollyal találkoztam már, aki egy sima verselemző dolgozatnál eléggé leszerepelt).
felnőttként nincs időm olvasni és filmet nézni viszont kamasz korig ajánlnám mindenkinek az igényes darabok forgatását..
olyan ez mint minden más: mértékkel hasznos
szerintem a képzelőerő fejlődik tőle leginkább és ez később jó tud lenni..merni álmodni nagy kincs csak alábecsült
Azért ez a fejlesztené önmagát kifejezés annyira szánalmas olyan szájából, aki nem olvas. Az önfejlesztés legjobb módja pont a szépirodalom. Csak az eredmény nem egy kigyúrt proli, hanem egy művelt ember lesz.
A reálfaktos hozzászólásra meg annyit reflektálnék, hogy reálosként főleg reális barátokkal úgy tapasztaltam, hogy szoktunk olvasni, igaz a Vadkacsa nekem sem volt nagy kedvencem. Amit a kérdező képvisel az a tpikus tanulatlan, műveletlen, proli suttyó mentalitás, és köze nincs a reálos értékrendhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!