Ebben az országban mi értelme becsületesnek lenni?
Rengeteg tisztességes ember hónapról hónapra él, talán összejön évi 1 nyaralás. A nyugdíj meg annyi, hogy örül ha nem hal éhen.
Aki meg életrevaló, ügyeskedik, seftel az sokkal könnyebben jut előre.
"Miért legyek tisztességes? Kiterítenek úgyis.
Miért ne legyek tisztességes? Kiterítek úgyis."
Illetve:
"inkább egyenek meg a férgek, mint a férget megegyem."
Ezt kettő, nálam és nálad jóval bölcsebb ember írta. Ezért is tartom magam hozzá.
Hogy ne köpd magad szembe a tükörben esténként a munkanap végén.
"Aki meg életrevaló, ügyeskedik, seftel az sokkal könnyebben jut előre."innen a seftelt törölném,minden más működik.
Semmi értelme nincs, így utódokon való gondolkodásnak sincs értelme. Egyre rosszabb a helyzet: korábban csak milliókról beszéltünk, ma már milliárdokról, és mi van közben?
A nagy "tudom, hogy xar, de mit tehetünk ellene?" hozzáállás.
Azért, hogy ne aljasodjon el a világ mégjobban. Próbálni kell a becsületességet, őszinteséget, jóakaratot a környezetünkben terjeszteni. Pl van olyan ember, aki amúgy nagyon agresszív, kötekedős hülyegyerek.... de amikor velem van, teljesen megváltozik, és normálisan viselkedik. Én mindig kedves vagyok vele, és felém ő is az furcsa módon, de ha nem hozzám hasonlók társaságában van épp, akkor ő is elaljasodik.
Becsületesnek lenni nem kifizetődő.... annak akinek a pénz, a külső felszíni boldogság, és a siker az életcélja. Aki viszont szeretetre, békére, belső boldogságra vágyik, annak kifizetődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!