Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, vagy beteges, ha...

Normális, vagy beteges, ha valaki nem szeret dolgozni?

Figyelt kérdés

Volt olyan munkahelyem, amit a kevés fizetés ellenére szerettem, és konkrétan boldog voltam, hogy dolgozhattam (vendéglátás), jó volt a légkör, tetszett a munka.

Volt olyan is, ami elment, voltak napok, amikor szerettem, voltak, amikor szívesebben lettem volna otthon inkább (kereskedelem).

Viszont volt egy-két olyan helyem is, ahová gyomorgörccsel jártam be dolgozni, mert annyira elviselhetetlen volt a légkör, ill egyik esetben fizikailag leterhelő a munka.

(ezek 8-10 órás munkahelyek voltak)

Perpillanat tanulok, így nem dolgozom teljes állásban.

Diákmunkára szoktam menni, a pénz az enyém lehet.

A héten megyek (3 nap alatt 35 óra, nem vészes) megint, de ha belegondolok, nem tesz boldoggá, inkább tanulnék itthon.

A pénz nem érdekel, nincs szükségem semmire, nem motivál. Úgyse veszek belőle semmit (felajánlottam, beadom, de nem kell). Mondhatni, azért megyek dolgozni, hogy dolgozzak, ne csak lógassam a lábam.

Emiatt viszont lelkifurdalásom van, és nem normálisnak érzem magam, hogy nem tesz boldoggá, hogy mehetek dolgozni. Hiszen valahol ez az élet lényege, ledolgozunk 40 évet, aztán nyugdíjaznak (vagy nem).

2019. jan. 1. 16:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Teljesen normális... Mindenki szeretne dolgozni nem kéne fizetést adni
2019. jan. 1. 17:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Mindannyian így vagyunk. 46 éves koromra volt olyan melóhelyem ahol 1 napot dolgoztam, mert az az 1 nap is olyan volt, hogy végig kivert a víz. Volt munkahelyem ahol 10 évig dolgoztam, imádtam. Jelenleg 7 éve dolgozom egy cégnél. Nem imádom, de elvagyok amíg nincs jobb. Én veled ellentétben nem hagyhatom figyelmen kívül a pénzt, hiszen magamat kell eltartanom. Fizetni kell a lakbért, számlákat, enni, és élni is kell. Senki sem tart el, így ha szeretem ha nem dolgoznom kell. Én is tudnám élvezni ha minden hónapban a számlámra utalnák a fizetésemet, de 1 napot se kéne bemennem.
2019. jan. 1. 17:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nincs szükséged pénzre akkor ne vállalj munkát, főleg suli mellett. Kereső tevékenység nélkül is van bőven amit lehet például otthon csinálni. Úgy értem hogy ami persze hasznos is. Nem csak munkahelyen lehet dolgozni.

Sokszor voltam "munkanélküli" és mindig ekkor léptem előbbre a legtöbbet az életben, ha a magam esze szerint éltem. Például a szülői háznál gyümölcsöst és méhészetet hoztam létre. Vagy elektronikai terméket fejlesztettem ki amit később otthon gyártottam is. Sőt, elárulom hogy egyik munkahely sem boldogított eddig, mert csak profittermelő haszonállatnak néztek. De szabadon imádok kibontakozni.

"...Lélek, s szabad nép tesz csuda dolgokat".

2019. jan. 1. 17:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Persze hogy normális, sokan vannak így ezzel.
2019. jan. 1. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!