A férfiak miért élnek kevesebb ideig a nőknél?
Miért halnak meg hamarabb a férfiak?
A női létnek számtalan előnye van , de engem elgondolkoztatott a tény hogy a nők tovább élnek.
Egy cikk szerint:
"Annak valószínűsége, hogy egy magyar férfi túléli a 65. életévét, csupán 59 százalék. "
A nők miatt.
Kell a pénz nőkre, ezért széthajtják magukat.
Keményebb munkakörök, stressz, társadalmi elvárások. Egy nő lehet "gyenge", a férfi meg mindig legyen férfi. Kevésbé beszélnek a problémákról, gondokról.
Illetve lehet genetikailag is kódolva van, hogy a nőnek tovább kell élnie, hogy nevelhesse és védhesse az utódait. A férfi pedig védje a nőt, szerezzen élelmet, harcoljon, így alapból nagyobb a meghalásra való hajlama.
Illetve a nők hiába tűnnek törékenyebbnek, gyengébbnek, szervezetileg szívósabbak, tartósabbak.
Mert nincs feleségük :)
Genetikai sajátosság nőknek az immunrendszere is erősebb és a fájdalmat se érzik annyira mindenki kapott valami szuper erőt :)
2 órán keresztül ma 3 tonna kőtörmeléket hordtam szét a kertben autóbeállónak, az esőben. És még maradt holnapra. Nem volt életem legszebb élménye, úgymond.
Nem vagyok nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!