Mi a véleményetek arról, h egy orvosi egyetemen mindenkivel írattak egy IQ tesztet és kiderült, h a legmagasabb a portásnak volt?
És...
A portás érte el a legtöbbet az életben?
Engem csak arra emlékeztet, amikor a magas pösti intellektuál ismerőseimmel vitázom arról, hogy azért mert valaki nem járt egyetemre attól még nem lesz buta és értéktelen ember. Sajnos ők nem fogják fel, hogy az intelligencia, egy ember értéke és az életminősége nem határozható meg iskolai végzettségekben.
Persze, a mai fiatalok körében terjed el leginkább az ekkora szintű sznobizmus és lenézés (és én is mai fiatal vagyok, aki Budapest egy eléggé elismert gimijébe járt). Velük meg nehéz megértetni, hogy a társadalom nem működne a Tescos kasszások nélkül...
"A portás érte el a legtöbbet az életben?"
Hát végül is, annyira nem lehet hülye, ha azt nézzük, hogy úgy kap pénzt, hogy nem kell érte csinálnia semmit. :D
Jajjj mekkora kamu...Mi van szétdurrant az agyad az irigységtől?
Melyik egyetem volt? Mindegyik orvosi karon van ismerősöm, pár perc alatt leinformálom, hogy tényleg történt-e ilyen.
nem lepett meg :) egy fikarcnyit sem
én hiszek az emberekben..is..
Szerintem ez egy ilyen mindenegybenblog.hu-s, brit tudósok által kivitelezett, szenzációhajhász, klikkvadász dolog lehetett amit olvastál. A pszichológiai szakirodalom kristálytiszta atekintetben hogy a társadalmi hierarchiában elfoglalt szerep korrelál az IQ-val. Persze nem 100%-os a korreláció, így előfordulhat olyan eset hogy a portás IQ-ja magasabb mint a professzoré, de jóval ritkább lesz ez a kimenetel mint fordíva.
Bocs ha lelőttem a romantikáját a kacsahírnek. Azt viszont aláírom hogy az ember értéke, hogy valaki jó vagy rossz ember az nem az ember IQ-jával és nem a pozíciójával függ össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!