Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is van, akinek szinte...

Más is van, akinek szinte sosincs kedve semmit csinálni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi pár évben borzasztóan lustává és kedvtelenné váltam, bármiről is volt szó. Ha nagy ritkán mégis sikerül belefognom valamibe kb. fél óra alatt megunom. Még a filmnézéssel is így vagyok, pedig ott aztán tényleg semmit nem kell csinálni csak nézni/ülni/feküdni. Szinte minden napom csak abból áll, hogy gyakorizok vagy Messengeren irogatok és ennyi. Hogy tudnám rávenni magam, hogy csináljak valami mást is? Már próbálkoztam, de mondom nagyon rövid idő alatt megunok mindent vagy elálmosodom közben. Sokszor úgy érzem egész nap csak aludnék és semmi mást nem csinálnék, de tudom hogy ez így nincs rendjén. Néha már azt gondolom olyan vagyok, mint aki ki van égve, akit már semmi nem hoz lázba és semmi sem tud örömet okozni neki, pedig még nem éltem túl sokat és nagyon kevés tevékenységet próbáltam ki életem során. Jó lenne, ha valakinek lenne ötlete, hogy mit tudnék kezdeni magammal, hogyan változhatnék.

A segítő jellegű válaszokat előre is köszönöm!

2018. dec. 25. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy kis sport, edzes mindig jot tesz.
2018. dec. 25. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon úgy hangzik, mintha depressziós lennél... De ne ess pánikba, egyrészt nem biztos, másrészt attól még, hogy ezt felismerted, nem lesz rosszabb. Harmadrészt meg ez nem halálos ítélet, nem azt jelenti, hogy sosem lesz jobb, sőt, a felismerés segíthet zöld ágra vergődni.

Én szoktam így érezni, de általában csak néhány napig (tipikus, hogy menstruáció előtt), néha tovább is, de max. egy-két hónap. Valamennyit segít, ha erőltetem, hogy csináljak valamit, egyszerű kézműves dolgokat szoktam, vagy kitakarítok egy nagyon koszos helyet, vagy olyasmit csinálok, amivel másnak örömet szerzek. Van, amikor nem segít, van, amikor igen. Közben mindig úgy érzem, hogy sosem fog elmúlni, de a józan eszemmel tudom, hogy azért mégis el szokott múlni egy idő után.

Ha semmi nem használ, vagy ha fölmerül benned, hogy kárt tegyél magadban, akkor menj orvoshoz.

2018. dec. 25. 19:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Ismerős a helyzet, de akkor is "meg kell az embernek erőszakolnia" magát, hogy tegyen valamit, mert különben a nihilbe beleh*ül.
2018. dec. 25. 20:18
 4/5 anonim válasza:
Én szabadidőmben angolt tanulok (tavasszal nyelvvizsgázok), keveseBBET gépezek, kereszt rejtvényezek, gyik-et nézem. Én 2019-re azt fogadtam meg hogy kevesebbet gépezek, és rendszerezem magam, eddig összejött, ha érdekel hogyan, akkor írj rám priviben:)
2019. jan. 6. 17:20
 5/5 anonim válasza:
Olyankor relaxálok, vagy tornázom, vagy helyben futok akár fél órát, közben futáshoz illő zenét hallgatok. Megnézek egy jó filmet, zenélek, vagy sétálok...... Még jobb, ha baráttal, barátnővel közös programot csinálunk. Arra gondolok, hogy ma valami jó fog történni... Valamit csinálok és a rossz érzések megszűnnek.
2019. febr. 13. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!