Szerintetek is egy fogyatekos vagyok amiert megbuktam az erettsegin még régen?
Szerintem felejtsd el a "nem tudom megcsinálni" hozzáállást és a "megcsinálom, leteszem az érettségit" hozzáállással kezdj el tanulni.
Adott tárgyból ami nehezen megy, keress jó magántanárt, aki elmagyarázza az adott dolgot.
Keress neten érettségi tételeket adott tárgy olyan témájából, amely nem megy, valószínűleg fogsz találni különféle megközelítéseket ezekben, stb, segíthet.
Ha utánaolvasol neten adott témának, ez is segíthet.
Írj vázlatot magadnak minden tételből, már ez is egyfajta biztonságot ad: "mit mondanál ha kihúznád az adott tételt".
Keress rá Youtube-n az alábbiakra:
Domján László A hatékony tanulás mesterfogásai
tantrükk
Hatékony tanulásban ezek segíthetnek.
Szerintem bármelyik egészséges ember le tud érettségizni középszinten kettesre, ha igazán akar. Inkább hozzáállás és befektetett munka kérdése az egész.
Középiskolában én is bukdácsoltam matekból és engem tartottak a legrosszabb matekosnak az egész osztályban, most meg erősen matekos szakon vagyok az egyetemen és nincsenek nagy problémáim. És az elmúlt években inkább a személyiségem változott, nem a képességeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!