Régen gazdagabb ember új életet kezdene szegényként?
Régen gazdagabb voltam. Volt saját házam vidéken, egy jó középkategória teteje autóm, saját vállalkozásom.
Válás és egyéb családi anyagi gondok miatt elvesztettem a vállálkozásomat amire mindent feltettem 18 éves korom óta. A 0-ról évek alatt jutottam el egy jó egzisztenciális szintre. A volt feleségemé lett a ház, nekem a szüleim segítettek egy elhunyt rokon 20 négyzetméteres lakásával. Itt ingyen lakhatok. Amit kaptam pénzt a váláskor, szüleimnek adtam segítségül hogy ne vigye el a házukat a bank. Pénzem nincs, vállalkozást nem tudok indítani, a régi “barátok” eltűntek.
El kell mennem melózni valahova, kell a pénz! Most adott egy lehetőség, embert keresnek az autómosóba ahova hordtam az autómat rendszeren amíg megvolt. Soha nem voltam nagyképű, de mégis szégyellem kicsit magamat. Hogy mit fognak szólni a városban az emberek, hogy viselkednének az ismerősök. Lenéznének, beszólnának? Direkt ugráltatnának? A munkát nem szégyellném, csak emiatt aggódok. Jólkereső, átlagemberként ismert mindenki, vajon mit szólnának hogy mosósként dolgoznék? Ti mit regálnátok ilyen helyzetben? Kisváros, pletykás emberekkel. Így is az a pletyka hogy biztos elittam vagy eljátszottam a pénzemet. Pedig nem csinálok ilyesmit.
Ne törődj azzal mit gondolnak rólad, azaz ő gondjuk!
Csak csináld és talpra fogsz állni
Helló, én a helyedben külföldi melóban gondolkodnék.
(Velem is hasonló dolog történt, csak még “magasabbról” sikerűlt leesnem. Nagyobb vállalkozás, új felsőkategóriás autók, teherautók, házak na meg a pár éve történt Romániai válság...) (nehéz volt, de itt külföldön lábra sikerűlt ismét állnom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!