Az IQ szint = maga az ember?
Mennyire lehet emberi lény az, akinek az IQ szintje 100 körüli vagy az alatti, illetve bőven 100 feletti értéket képvisel? Egyáltalán mi határozza meg magát az EMBERT?
Aki 100 körüli vagy az alatti értékkel rendelkezik, az már nem is értelmes ember, aki olyan mint egy "állat" - ergo nem lehet értelmes gondolata? Mi van akkor, ha valaki 150 körüli (vagy azon felüli) értékkel rendelkezik, de képtelen az emberi érzések kifejezésére és/vagy megértésére? Az "emberség" valóban attól függ, kinek mennyi az IQ szintje?
Csak azért kérdem, mert manapság annyira felkapott téma az IQ hányados, kíváncsi vagyok, hogy a jelenlévők közül kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban.
Eszembe jutott egy aranyos idèzet, gondoltam megosztom veletek. :)
"Ha a fejemben víz van, ahol vìz van, ott hal is van, ahol hal van, ott sütnivaló is akad. "
Nem.
Szerintem egyébként már nem is annyira felkapott téma, mint pl. 20 éve.
Ismerek olyan nagyon talpraesett, gyakorlati gondolkodású, nagyon jó problémamegoldó képességgel rendelkező, munkájában és úgy általában az életben is sikeres embereket, akik nem bírnak az IQ tesztekkel. Egyszerűen nem áll rá az agyuk. És közben mégis tök jól boldogulnak az életben, gyakorlatban is, elméletben is. És legtöbbjük szellemi foglalkozású, tudományos életben vesz részt, vezető beosztásban dolgozik. Úgyhogy én innentől kezdve nem hiszek az IQ tesztben.
# 6
Ha van ilyen ember (márpedig hozzád hasonlóan - tisztelt 6-os válaszoló - én is ismerek ilyen embereket) akkor mi értelme van ennek az IQ szintes baromságnak egyáltalán? Nem lehet valaki okos v. értelmes attól függetlenül, hogy nem tud megoldani egy tesztet?
Kitöltöttem anno netes IQ tesztet, komolyabbat és kevésbé komolyat is. Menza online 98 lett talán.
Ennek ellenére egyetemi oktató vagyok, kutatásokkal, milliós ipari és katonai ajánlatokkal.
Én ebből azt szűrtem le(már lehet, hogy mert buta vagyok, átlag alatti "inteligenciával"), hogy komolytalan az IQ teszt. Azt méri mennyire tudsz jól iq tesztet kitölteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!