Volt, hogy valakiről túl sokat feltételeztetek és csalódtatok utána?
Engem sajnos mindig okosabbnak, vagyonosabbnak, befolyásosabbnak hisznek mint aki vagyok. Valamiért van egy olyan stílusom és kiállásom, udvariasságom, hogy azonnal pozitív jelzőket társítanak hozzám. De sajnos attól, hogy jólnevelt vagyok még nem vagyok okos és művelt. Sokszor fordult már elő, hogy csalódtak bennem, többet hittek rólam. A héten is egy orvos ismerősöm akivel kb köszönőviszonyban voltunk eddig, mondta azt nekem hogy többet nézett ki belőlem :(
Hogyan lehetnék önazonos?
1: hát igen, sajnálatos hogy rosszindulatú az ismerősöd. Az ilyeneket én sem szeretem akik visszaélnek az adottságaikkal és mások csúfolására használják őket.
Az orvos ismerősöm azt hitte, hogy értelmiségi, egyetemet végzett vagyok, valami komoly irodai állással. Nem szólt meg, nem nézett le, csak láttam rajta a csalódottságot, hogy többet hitt rólam. Onnantól már nem tudok vele komoly témákról beszélgetni mert nem hozza fel őket, elkezdett sportokról meg gagyi tv műsorokról beszélni velem. Elég látványos volt a váltás.
2: velem is hasonló ami van. Túl elegánsan öltözök, túl komolyak a témáim. Én nem tudok úgy beszélgetni: “szeva tesó, igen nagy volt a tegnapi vv, speciálba adta”. De mivel nem vagyok tanult ember ezt várják el tőlem. Amikor kiderül hogy nem vagyok okos, nem tartanak többet önazonosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!