Van más is, akit nem érdekel a pénz?
Mármint, csak annyira, hogy legyen miből kifizetni a számlákat, lakbért, kaját, meg valamennyit félretenni.
A ruháimat turiból veszem, a cipőket kínaiból, de kb csak akkor, ha tényleg szükségem van valamire. Nemrég redukáltam a holmijaim mennyiségét nagyjából a felére (eladtam), mert úgy éreztem túl sok jött össze az eltelt 5 év alatt.
Kozmetikumokból csak sajátmárkásat veszek szinte, vagy vmi olcsót (inkább az összetételt nézem).
Egyedül könyveket gyűjtök, de azokból is inkább az antikvár darabokat.
Nem vágyom arra, hogy vagyonokat keressek, csak arra, hogy legyen egy olyan munkám, amihez legalább semlegesen viszonyulok, nem utálom, és ne legyenek komoly anyagi gondjaim, ha dolgozom.
Viszont akárkinek elmondom, mindenki furán néz rám, mert hogy a drága ruha, a drága telefon, kocsi, ezek jó dolgok, ez az, ami igazán motiváló, ezért éri meg felkelni reggelente és dolgozni.
Viszont úgy érzem, ha tényleg vagyonos lennék, akkor sem költenék többet külsőségekre, hanem többet pihennék, utaznék, sportolnék mondjuk.
24l
3
Akkor te mibol elsz ennyi idosen?? Eltartanak??
# 11
Így van. Szüleimmel élek. Most részletezhetném de nemrég tettem fel egy kérdést. Ebből jól látszik mi a helyzet...
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Hát én most buktam 50 ezret egy fogadáson. Ismerőssel fogadtunk, vesztettem. Haverok mondták hogy hülye vagyok hogy megadom, mondta ő is hogy nem kell megadni. De nekem annyit nem ér az a 30 ezer forint hogy amire a szavamat adjam azt megszegjem. Fordított esetben mondjuk lehet én se akartam volna elfogadni.
Akartam menni egy koncertre, és venni magamnak egy új kabátot. De most akkor ezek kimaradnak.
Nem nagyon érdekel. Legyen fedél a fejem felett, legyen áram, internet, víz, étel, ital, meg a többi. Tudjak költeni arra amit szeretek csinálni. Azon felül meg halmozhatnám, de nem igen vonz vagy érdekel.
Nem érdekel a pénz, de nagyon kevés cuccom van mert teljesen feleslegesnek tartom a halmozást. Azért a minőségre figyelek mindenben, csak bőrcipőt veszek (nyáron 4e Ft /pár vettem akcióban), kajában kiemelten figyelek a minőségre mert nem szeméttel akarom tölteni magam.
Ezen tul nem erdekel a penz. Amire koltok arra van.
Szeretnék olyan ember lenni, akit nem érdekel túlzottan a pénz (amolyan latin-amerikai vagy délkelet-ázsiai módon), de sajnos anyagias vagyok. Nem tudom, le tudom-e ezt valaha vetkőzni, ahogy azt sem, szükséges-e egyáltalán (mert akkor a saját személyiségemet erőszakolnám meg - az anyagias jellemvonásom is hozzám tartozik). Ha nagy lenne a fizetésem, talán magától jönne az, hogy nem foglalkoznék többet a pénzzel, de sajnos a vágyálmoktól nem fogok jól lakni, sem átvészelni egy telet itt a mérsékelt égövben:)
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!