Egy pszichológus hogy viszonyul a betegéhez?
A pszichoterápia alatt mindig kialakul egy indulat áttétel illetve egy viszontáttétel.
Az előbbi azt jelenti, hogy te táplálsz érzelmeket a szakember iránt, ami lehet pozitív vagy negatív attól függően, hogy kit "látsz bele". Ugyanis ilyenkor nem magával a szakemberrel kapcsolatban vannak érzéseid hanem az iránt akit belelátsz.
A viszontáttétel pedig az, amikor az orvos kezd "érezni valamit" a pácienssel kapcsolatban, de ezek nem uralkodhatnak el rajta, és akkor egészséges ha ezt felhasználja a terápia során a te javulásod érdekében.
Én is járok épp pszichológushoz, nagyon nagyon jó szakember a nő. Én a 3-4. alkalom környékén kezdtem el tartani tőle és ezt legutóbb mondtam is neki. Akkor beszélt a fenti dolgokról, vagyis igazából csak az indulatáttételről. A többit elolvastam neten, vannak fent anyagok azzal kapcsolatban, hogyan képzik ki a pszichológusokat, ott írnak ezekről.
Elmondja neki az egyetemen bemagolt dumákat,és boldogan vágja zsebre a százezreket.
Az igazi jó pszichológus,az egy becsületes,rendes idős élettapasztalt emberbarát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!