Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért fura, ha nincs szociális...

Miért fura, ha nincs szociális életem?

Figyelt kérdés

Nem szeretem az embereket, sokkal jobban elvagyok egyedül. Nem érzem jól magam nagyobb társaságban, sem akkor, ha mások előtt kell beszélnem.

Vannak barátaim, de ezek inkább már több éves ismeretségek, illetve nem érintekezek velük sem naponta.

Soká tart eljutni odáig, hogy valakit a barátomnak nevezzek, haverjaim, közeli ismerőseim nincsenek.

Párom ugyan van, de előtte sem voltak igazán kapcsolataim, és utána sem tudom elképzelni, hogy még egyszer összeköltözzek valakivel.

Ha 8-10 órát munkában, egyetemen vagy bárhol emberek közt kell töltsek, úgy érzem, teljesen lemerülnek az energiáim.

Viszont ha ezt közlöm valakivel, többnyire hülyének néz, és javasolja, változzak meg, a saját érdekemben.

Csak azt nem tudom, hogyan, mivel már gyereknek is ilyen voltam.

Nem akarok megbántani másokat, de néha tényleg nem értik meg, hogy nem azért nem akarok velük menni valahová, beszélgetni, vagy részt venni valamiben, mert bajom van velük, hanem mert nincs igényem ilyesmire.

Illetve ma is volt egy kellemetlen helyzet az egyik csoporttársammal (ő fiú, én lány), amikor közöltem, nincs szükségem barátokra, erre ő (játékosan csak ugyan) fogta a holmiját, hogy átül máshová, ha nekem nincs szükségem rá.

Október óta ismerjük egymást, jó, viszonylag rövid idő alatt lettünk (rám nem jellemző móndon) meglehetősen jóban, de sosem fogalmazódott meg bennem, hogy mi most akkor barátok lennénk, csak most először gondoltam bele, amikor szinte megsértődött azon, hogy számomra ez nem egyértelmű.

2018. dec. 7. 22:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, már megszoktam/beletörődtem, hogy a legtöbb ember nem képes megérteni vagy elfogadni ha valaki introvertált. Számtalanszor éreztem már olyat, hogy hülyének vagyok nézve csak azért mert nem tudok még az óramutató járásáról is beszélgetni.

Értelmes témákról szívesen beszélgetek, de az olyan embereket ki nem állhatom, akik ha kell ha nem megállás nélkül beszélnek a semmiről.

Ezért én ehhez kb. úgy állok hozzá, hogy akik hasonlóak hozzám velük jól megvagyok általában(bár nem sok ilyet ismerek), aki nem és nem is akarja/tudja elfogadni, megérteni hogy én ilyen vagyok, na velük nem foglalkozom. Ennyi.

2018. dec. 7. 22:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, de nekem ez így jó. Érdekeken alapuló ismeretségeim vannak, haverjaim vannak persze, de nem érzem a kényszert, hogy állandóan velük legyek. Van egy párom, együtt élünk, ő mellette kimerül az emberekhez való közelségem. Előtte a csajok is csak szexre kellettek. Ismétlem, nekem jó ez így. Nincs baj ezzel, ha ettől függetlenül jól érzed magad.

Mondjuk én így is alakítottam ki az életemet, ha nem akarom, még boltba sem kell mennem, vagy egyéb helyekre, ahol kerülgetni kéne mindenkit.

2018. dec. 8. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!