Miért ilyen parasztok az egészségügyi dolgozók?
Én ápoló vagyok röviden túl vagyunk terhelve. Bocsáss meg de ha 10X annyi munkát a nyakadba qrnak te se fogsz vigyorogni h milyen jó. Az EŰ szektor munkakörülményei katasztrofálisak. Mondjuk az már csak tragikomikus h egy ápoló miért kell, takarítson meg szemetet kivigyen, de volt olyan h zöldséget pakoltam.
És egy rakás orvosi feladatot rátolnak a nyakunkra, mer az orvos tesz rá h megcsinálja. Nekem nem dolgom pl a beszáradt székletet kiszedni a betegből. Na most ha kapsz napi 2-3 ilyet te sem fogsz vigyorogni.
Tudjátok mi a rosszabb a bunkó orvosoknál és a bunkó nővéreknél?
Ha egyáltalán nincsenek orvosok és nővérek, mert már mindegyikük külföldön vagy a magánkórházakban van, és mikor valami komoly bajod van, az fogad a kórházban, hogy létszámhiány miatt korlátozott ideig zárva. Vagy jó esetben kapsz egy időpontot jövő nyárra..
Így jobb híján mehetsz a magánkórházakba, több százezret fizetve egy műtétre.
Na, ez a rossz, és nem a paraszt egészségügyi dolgozók.
De amúgy bájos jelenség, hogy amikor egy pénztáros vagy egy sofőr bunkó a vásárlóval/utassal, akkor egy szájhúzással el van intézve, mert hát "biztos felidegesítette valaki". De ha egy eü. dolgozó felemeli a hangját, akkor már országméretű hőbörgés alakul ki.
"Te választottad ezt a szakmát! Téged azért fizetnek, hogy szolgáld ki a betegeket! Mit számít neked, hogy mennyit keresel? Tudtad, hogy szar lesz a fizu, mégis egyetemre mentél, hogy menőzhess a diplomáddal és lekezelhesd az átlagembert. Akkor meg ne nyivákoljál!"
Én kérek elnézést, hogy ártatlan embereken szerettünk volna segíteni és közben etetni a családunkat! Mindenki másnak lehet rossz napja, lehet szomorú, kimerült, kétségbeesett vagy dühös, de az eü. dolgozó nyomja le a kis 12 óráját felhőtlen vigyorral a képén, miközben mind a felettesek, mind a kollégák, mind a betegek hatalmas elvárásokkal, lekezelő mondatokkal és orbitális butaságokkal bombázzák. Hány ügyfélszolgálatoshoz ültem úgy be, hogy nagy puffogásában még köszönni sem volt hajlandó, mert az előttem lévő ügyfél felidegesítette. Elkönyveltem, hogy nem rám haragszik, csak ideges. Pont ez van az egészségügyben is. Velem is bánt orvosi asszisztens mogorván. Aztán megláttam, hogy egy maroknyi gyógyszert szed mindenféle krónikus fájdalommal járó betegségre. Kb. 15 percet voltam benn, eközben vagy levegőnek nézett, vagy lekezelően beszélt velem. Mire végeztünk a vizsgálattal, kiderült, hogy azért veti szét az ideg, mert az idióta finanszírozási és adminisztrációs rendszer hibája miatt egy időpontra érkezett fiatal rákos fiút már 6 órája nem tudtak hova küldeni tovább. Szerencsétlen srác kinn ült végig a váróban, az eü. dolgozók hajukat tépve ki-be szaladgáltak, hogy intézzenek valamit az ügyében, de soha nem tudták utolérni az illetékeseket. Közben pedig haladni kell a betegekkel. Idegölő, hogy segíteni akarsz, de teljesen tehetetlen vagy, mert egyszerűen nincsenek erőforrások a normális ellátásra. Szóval minden indokolatlan mogorvaságnam van oka. Gondolkodjon el ezen egy kicsit mindenki, és próbáljon kicsit megértőbb lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!