Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Életcélok? Mi van, ha vannak,...

Életcélok? Mi van, ha vannak, de az nem munka, hanem csak anyagi jellegű?

Figyelt kérdés

Pl kristálytisztán tudom, hogy milyen házban szeretnék élni, milyen autóval szeretnék járni (egyik sem túlzottan elszállt, mondhatni, hogy csak picit van az átlag felett), de az ambícióim közé sosem tartozott bele pl egy munkakör, egy munkahely egy tevékenység vagy vállalkozás.

A célokért hajlandó lennék megdolgozni, de a munka csak egy eszköz az én olvasatomban az anyagiak megszerzésére. Van más is így ezzel, hogy nem ambíciótlan, csak nem a munka érdekli hanem az életvitel?

2018. nov. 24. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az, hogy ilyen életcéljaid vannak, önmagában nem feltétlen rossz dolgokról árulkodik. Van, akinek ilyen célja van, van, akinek másmilyen, és akkor mi van? Ha te ettől érzed jól magad, amit leírtál, akkor mért keresnél más életcélt?

Ennél problémásabbak azok a kijelentések - nem feltétlen tőled eredően - amikben az ember arra utal, hogy ő csinálja jól, és akinek másmilyen célja van, az hülye. Pl: "A munka a hülyék elfoglaltsága"

Én azért dolgozok és tanulok, hogy Németországban saját cégem legyen, és környezetvédelemmel, zöldterületek építésével, karbantartásával foglalkozhassak, nekem speciel a luxus és az anyagi javak számítanak kevésbé, a munka tenne boldoggá. Kétlem, hogy ettől bárki hülye lenne.

Teljesen mindegy, hogy ki, hogy ítéli meg a céljaidat, amennyiben nem ártasz vele másoknak, téged pedig ez tesz boldoggá, küzdj értük! Sok sikert!

2018. nov. 25. 12:09
 12/13 anonim ***** válasza:

Nemtudom én szeretek dolgozni, így a munkámat nem is nagyon tudom általánosságban vett "munkának" tekinteni, ahogy az átlag teszi. Ma leginkább magyarországon a munka egyenlő a szenvedéssel és a panaszkodással... ha meg így van, nem nevezném a munkám munkámnak.

Mi sem a pénzt szeretjük érte kapni, hanem amit azon lehet venni. Lásd ház, ahogy írtad.

2018. dec. 10. 20:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Nagyban hozzájárul persze, hogy saját cégem van... másnak dolgozni és ott panaszkodni nagyobb hülyeség, mint dolgozni. :D
2018. dec. 10. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!