Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem érzek késztetést...

Miért nem érzek késztetést arra, hogy beszéljek?

Figyelt kérdés
Aszociális vagyok, de a fő ok az, és mindennek a kiváltója az, hogy nincs kedvem sosem beszélni. Mindig rövid válaszokat adok, és sokszor nem si válaszolok ha mondanak nekem valamit. nem tudom miért. Egyszerűen van bennem egy gát, ami megakadályoz abban, hogy válaszoljak. Szinte alig beszélek. Van, hogy csak pár szót naponta. A szüleimmel sem beszélek többet. Azokkal sem, akikkel jóban vagyok. nem attól függ, hogy mennyit beszélek, hogy kivel vagyok jóban. Hanem attól, hogy a helyzet mit követel meg. ha kénytelen vagyok beszélni, akkor tudok beszélni. De csak ha muszáj. Különben alig beszélek. és ez rányomja a bélyegét a kapcsolataimra is. Nincsenek barátaim, nem tudok kapcsolatot létesíteni senkivel. Aki beszél velem, az pár mondat után inkább lelép. Egyszerűen nincs az a helyzet, hogy valaki huzamosabb ideig szóba álljon velem. Lehet a kevés beszédtől rosszul is fejezem ki magam, és elég flegma lehet a hangom is. De erről nem tehetek, ahogy arról sem, hogy nincs kedvem beszélni. Igazából nekem mindegy lenne, de vannak céljaim, álmaim, amiket nem tudok megvalósítani, hogyha nem változok meg. És nem tudom hogyan lehetnék beszédesebb. Nem attól van, hogy izgulok. Ha nem izgulok, akkor sem beszélek senkivel. Ez valamilyen betegség? Én születésem óta ilyen vagyok. Attól félek, hogy soha sem lehet majd saját családom, mivel nem tudok ismerkedni sem. Tudom, nem értitek, hogy akkor miért nem beszélek. Én sem értem. Tudom, hogy egy normális ember nem tudja a helyembe képzelni magát, ahogy egy pszichopata helyébe sem tudjuk képzelni magunkat, és ahogy a pszichopata sem tudja egy normális ember helyébe képzelni magát. Én sem tudom, hogy akik folyton beszélnek, azok mit éreznek, milyen késztetést. nem tudom, csak azt, hogy ez a csöndességem nem normális. És ez a beszéd iránti vágy hiánya okozza a gondot, hogy eltávolodok az emberektől, és hogy aszociális vagyok. Különben nekem semmi bajom nem lenne. Tudnátok tanácsokat mondani, hogyan tudjam megszokni a beszédet? Hogyan keltsek vágyat magamban, hogy én is bekapcsolódjak a beszélgetésekbe? nem a félelemmel van a baj. Nem félek. Hanem valamilyen megmagyarázhatatlan gátat érzek, ami meggátol abban, hogy beszéljek. De világ életemben ilyen voltam. A szüleim azt mondják, hogy már kiskoromban, 3-4 évesen is alig beszéltem. Mindig csöndben voltam. Lehet, hogy az sem normális, ha valaki folyton beszél, de tudom, hogy az sem, amit én csinálok. Hogyan változhatnék meg? Az írással nincs baj. Akármennyit tudok írni, és szívesen írok. De beszélni nem szeretek. Kb. egy év alatt beszélek annyit, mint más 1-2 nap alatt :/ van, hogy egy hétig meg se szólalok. Sokszor még köszönni sem köszönök, még a szüleimnek sem. Nem tudom miért, valami meggátol benne, hogy megszólaljak.
2018. nov. 17. 01:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Velem is van csak én meg ambivertált vagyok valamikor csöndben vagyok magamnak aztán csak úgy bevadulok és szórakozotá válok ,valami gátol ott van a kutya elásva ,gondolj arra hogy,fontos a kommunikáció de ezt ahogy,olvastam te is tudod !probálkoz sok sikert
2018. nov. 17. 01:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Magasan funkcionáló autistákra jellemző. De azt azért hozzáteszem, hogy nem mindegyikükre, és az se biztos ennyi alapján, hogy nálad is ez az oka.
2018. nov. 17. 02:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha többet akarsz beszélni tanulni, akkor először normális, vagy nagyon számodra jofej emberekkel próbáld. Ha gyokereknek próbálsz beszélni akkor nagyon elfog menni a kedved tőle.

Másrészt, meg hagyjuk miért lettél ilyen. A lényeg, hogy kiskorodban megrogzult nálad hogy nem érdemes beszélni. Ha normális emberekkel gyakorolsz, és ki mondod a mély gondolataid, utána meglepodsz majd hogy milyen jó hogy át tudsz adni dolgokat másoknak, és ők pedig lereagálják.

2018. nov. 17. 06:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ember mindig csak olyan dolgokról beszél, amelyek nem képezik az élete részét. Valójában a beszéd által kompenzáljuk azokat a dolgokat, amelyeket nem élünk meg.

Kommunikáció csak akkor lehetséges, ha feltört lényedben egy dallam, amikor megjelent benned az öröm, amikor megtapasztaltad az igazi boldogságot - akkor van mit megosztanod. Akkor nem csak kommunikáció, nem csak verbális, szavak általi kommunikáció lehetséges, hanem elindul valami más is, egy sokkal magasabb síkon. Megjelenik egy mély, belső kapcsolat - lényetek szintjén találkoztok, és ez az igazi kommunikáció.

Az emberek klisék közt élnek: "Helló, hogy vagy?". Senki sem ért ezen semmit, ezek a szavak csupán arra szolgálnak, hogy helyettesítsék az igazi párbeszédet. Az emberek nem néznek egymás szemébe, nem fogják meg egymás kezét, nem akarják érezni egymás energiáját. Nem hagyják magukat áramolni. Mivel rettegnek, csak a túlélésre törekszenek. Hidegek és halottak. Kényszerzubbonyban léteznek.

Amilyen önmagadhoz vagy, olyan leszel másokhoz is. Ha szereted önmagad, másokat is szeretni fogsz. Ha képes vagy áradni a saját lényeddel, a kapcsolataidban is képes leszel áradni. Ha belül megfagytál, kívül is fagyott leszel.

Ha növekszel az örömben, akkor fejlődsz, és úton vagy hazafelé. A közömbösség nem ad lehetőséget az öröm növekedésére. Sőt, ha bármi örömöd is volt, a közömbösségben el fog tűnni.

2018. nov. 17. 08:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát akkor ti sem tudtok tanácsot adni, hogy mit kéne tennem, hogy megváltozzak.
2018. nov. 17. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!