Ti mit gondoltok a törökökről?
Milyen sztereotípiák élnek róluk?
A magyarok mit gondolnak róluk?
Vallás terén, mennyire elvakultak?
Nálam vegyes a vélemény. Ausztriában, tényleg van 1-2 necces, putris török, akik nagyon elhiszik, hogy itt az EU-ban bármit lehet. Szegénységben élnek és radikálisabbak is mint az otthoniak. Régen Ausztriába rengeteg török vendégmunkás lett importálva, van akik felemelkedtek, de van akiknek a leszármazottai eléggé “elkorcsosultak”.
Viszont Magyarországon teljesen más a véleményen. Van egy török barátom, teljesen normális, beilleszkedett. Továbbá, irodai munkahelyemen 3 török dolgozik, akikkel szintén baráti kapcsolatban vagyok, nagyon műveltek és rendesek. Gondolom, ez a legtöbb esetben érvényes, hogy a tanult, értelmes, normális körülmények között nevelkedett emberből nem lesz putris.
Szerintem az a baj, hogy akik törököket latnak, azok altalaban ausztriai, nemetorszagi törökök, akiknek közük nincs a "rendes" törökorszagiakhoz. Itt csak "almancı"-knak gunyoljak oket, annyira mas vilag az az egesz, ami ott van (mert anno kb. a selejt ment el arra munkat vallalni, tehat a legkevesbe tanult, muvelt intelligens osztaly, igy persze, hogy alapvetoen egy torz kepet fognak mutatni a tarsadalomrol - ahogyan a legtöbb Angliaban mosogato magyar sem fog ertekelheto kepet mutatni a teljes magyar tarsadalomrol, leven hogy csak egy bizonyos reteg kenyszerult oda).
Sztereotipiakbol en Magyarorszagon sok hulyeseget hallok ("sokadik feleseg leszel" - Törökorszagban sosem volt divat a tobbnejuseg, es 100x eve lassan mar teljesen eltoroltek meg ezt a reszt is a torvenyekbol, aztan "agyon fog verni" - Magyarorszagon minden 5. no csaladon belüli eroszak aldozata. Ott nem kell felni akkor megse? :D Vagy "burkaban fogsz jarni" - nem tudom miert jarnek arab vagy irani viseletben Törökorszagban. Ezek a legjellemzobbek, de konkretan annyira ostobasagok, hogy par itt toltott ev utan mar csak nevet rajtuk az ember.).
Vallas teren minden van, de alapjaban veve nem lesz a tobbseg jobban muszlim mint egy magyar kereszteny peldaul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!