Titeket aláztak már meg, mert átáztál menstruáció alatt?
Most olvastam, hogy egy 12 éves lány ezért lett önygyilkos Indiában, mert átázott és a tanár kiállította az osztály elé. Mondjuk elég gyenge idegrendszere is lehetett, mert engem ennél jobban megaláztak 8.-ban,de eszembe nem jutott ezért megölni magam. De suliba nagyon nehezen mentem utána 0ár napig a szégyentől. De még 7 év után is megmaradt bennem és nem hiszem el, hogy hogyan lehettek valakik ennyire kegyetlenek...
Azt hiszem nagyon az elején voltam, előtte eg, félévvel jött meg... Na mindegy szóval óra előtt cseréltem betétet és nem éreztem, hogy annyira durván erős lenne. Majd jelentésnél, amikor felálltunk, már éreztem, hogy szószerint bugyogodt ki belőlem a vér, de gondoltam kitart a betét. Nagyon durva volt, azóta sem járt így. Egész órán bugyogodt ki belőlem a vér és sajnos az erős betét nem tartott ki, ezért szörnyen átáztam... Az egész ruhám, gatyám szörnyen véres lett és még az egész szék is. Ugye amikor indultam haza észrevettem, gyorsan felkötöttem a pulcsimat a derekamra és nem látszott, meg a széket is próbáltam lemosni, de ekkor egy lány észrevett... Azonnal körbekiabálta az egész iskolábab. Még az eggyel alattam lévők is azt beszélték... De ez nem volt elég, az lett a nevem, hogy "BEMENSTRUÁLT" és így is gúnyoltak a fiúk. A pláne, hogy a legtöbb tanár is rajtam röhögött, meg "miért nem ment a tanáriba betétet kérni...", "igénytelen, biztos nincs pénzük". A takarítónők meg engem szidtak, hogy munkát csináltam nekik... De a legszemetebb az akkori legjobb barátnőm és az osztályomból a fiúk voltak, akik gúnyoltak hetekig. Azt tudom, hogy pokoli volt és nem nagyon mertem iskolába menni a megalázottságtól, meg a következő alkalomnál ki is irattam magam, mert annyira féltem, hogy megint így járok.
Szerintem minden lánnyal, nővel megesik legalább egyszer az életében, hogy átázik... Velem azóta se fordult elő, max. nagyon kicsit, és itthon.
De már felnőtt nőként nem tudom megérteni, hogy hogyan alázhattak meg ennyira, szintén felnőttek. Mert nem csak akkor ázhat át valaki, ha nincs pénze betétre.
Akkor igenis hatalmas probléma volt, nagyon megalázottnak éreztrm magam, bőgtem...
Veletek volt ilyen?
Volt hasonló de nem írnám le.. szerencsére azt az egy évet kellett kibírnom a suliban, mert utána bezárták.. de eléggé ràmnyomta a bélyegét a dolog.. és úgy látom rád is elég nagy hatással volt, ha így 7 év után még ekörül járnak a gondolataid.. őszintén sajnálom, hogy neked is át kellett élned gyerekként egy megaláztatást. :/
24F
Bocs, de az F akart lenni?
Mert itt kifejezetten memstruációról akartam kérdezniynem bepisilés és hasonlók, pedig az is legalább akkora, aszem olvastalak itt már.
Olyan már volr, hogy átáztam, de még senki nem alázott meg miatta. Pofán is vertem volna úgy, hogy foga sem marad.
Szerencsére csak egyszer, 5.-ben. Kb fél éve menstruáltam, nem volt valami rendszeres. Barátnőm szólt, hogy véres lett a pólóm. Persze, hogy világos kék nadrág és rózsaszín hosszított derekú póló volt rajtam. Beszaladtunk a mosdóba, két barátnőm ott volt. Az egyik hozott nekem betétet, a másik meg odaadta a pulóverét, hogy a derekamra kössem. Tesi óra után volt, és amikor szaladtam be a mosdóba, a férfi tesitanárom is észrevette, hogy véres a nadrágom, és egyből leesett neki a szitu. Utána odajött hozzám, hogy meg sikerült e oldani a gondot, meg hogy jól vagyok e, nem fáj a hasam. Nagyon kedves volt velem, mindenki helyén kezelte a szitut, de én a kis 11 éves fejemmel annyira cikinek találtam, hogy a fiatal férfi tesitanárom megtudta, hogy menstruálok. Most már csak röhögök rajta, de utána a tanárnak egy hónapig alig mertem a szemébe nézni.
Mondjuk azóta az eset óta amikor megvan mindig viszek magammal egy másik nadrágot, de szerencsére azóta nem aztán át. Csak így nagyobb biztonságban érzem magam, hogy tudom ha átáznék, akkor is át tudnám venni. Te hány éves vagy kérdező? Fel nem foghatom, hogy lehet valakinek ilyen bunkó tanárai. és ezek szavazhatnak. Na de ne keverjük ide a politikát. Nagyon sajnálom ami veled történt, ne is foglalkozz az ilyen emberekkel. 17/l
Lol.
Biztos nem olvastál màr és elnézést, hogy válaszolni mertem :D tudtommal nincs megtiltva de ezek szerint tévedtem.
Gondoltam örülsz majd néhány jó szónak olyantól, aki átment hasonlón (nem, nem bepisilés..) de úgy látszik ebben is tévedtem :)
Elnézést a zavarásért, tovàbbi jó szórakozást..
Ugyan nem menstruációval kapcsolatos dolog és nem is velem történt, de:
Amikor gimis voltam, egy fiú belecsempészett egy osztálytársa italába viagrát, amit egy harmadik sráccal (elvileg barátok voltak) itattak meg. Az áldozat fiúnak a merevedés mellett vérzése is lett. Ki kellett hívni hozzá a mentőket és szegény hetekig kórházban feküdt. Úgy tudom, hogy tartós károsodást szenvedett el. Az osztálytársai, és sokan a többi évfolyamról is sokáig gúnyolták és zaklatták emiatt őt (az áldozatot). Persze az elkövetőket hamar kirúgták az iskolából, de az áldozat zaklatása nem maradt abba, így ha jól tudom, később ő is intézményt váltott. Mondjuk nálunk a tanárok próbáltak segíteni a fiúnak és driszkréten kezelték a helyzetet.
Én azért meg tudom érteni az öngyilkosságot és annak hajlamát az ilyen és hasonló eseteknél. A kérdésben említettet pedig főleg, hiszen Indiában teljesen más az emberek gondolkodásmódja és a megítélésük maguk és mások iránt.
Én amúgy sosem fogom megérteni, hogy mit nem lehet megérteni az 1-es és a 4-es válaszolón... Fiú, nem menstruál, csak őt is megalázták valamiért és leírta, hogy szard le. Ez ilyen érthetetlen?
Az eszem megáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!