Mit gondoltok arról hogy az abortuszba csak a nőknek van beleszólásuk?
Felejtsük el most a vita azon részét hogy gyilkosság-e vagy sem. Azt majd kivesézzük máskor, máshol. Most azt beszéljük át hogy mennyire igazságos szerintetek hogy ez kizárólag a nő döntése azzal az indokkal hogy neki kell kihordania.
Aláírom, nem lehet egyszerű az a 9 hónap, és a végén nagy fájdalom lehet maga a szülés. De ha ez lement onnantól kezdve mindkét ember felelőssége a gyermek. 18-25 évig mindkét felet így a férfit is kötelességek kötik. Ennek ellenére nincs beleszólása.
Persze ha nem szeretne gyereket húzhat gumit. De mi van ha a közös gyermeket ő meg akarja tartani, míg a nő nem. Játszunk el a gondolattal. Persze jön a "keressen más nőt" gondolat. De valahogy mikor az eset fordítottja van sose a "keressen más férfit" jut az eszünkbe, hanem hogy "még szép hogy hagy tartsa meg a gyerekét". De a férfi ha meg is akarná se döntheti el.
Ti mit gondoltok? Szerintetek igazságos a mostani rendszer?
(Tudom hogy heves érzelmeket válthat ki a téma, de légyszives legalább annyira kultúráltan írjatom hogy ne töröljék a kérdést. Amúgy se kell taplónak lenni ahoz hogy hatásosan érvelj.)
Az abortusz nem vita tárgya.
Ha nem tetszik ez a rendszer, arra nem az a megoldás, hogy a nő legalapvetőbb jogát (a saját testéhez való jogát) tárgyaljuk ki, hanem pl
- ha nem kell a férfinak a gyerek, lehetővé tesszük a számára, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie, ha már a terhesség legelején (amikor végre lehet még hajtani az abortuszt) kifejezte, hogy ő nem akar gyereket
- ha kell neki gyerek, akkor igenis megy és keres valaki olyat, aki hasonlóan gondolkodik, és nem erőlteti rá az akaratát a társára, akinek emiatt a döntés miatt hónapokon keresztül el kell tűrnie mindenféle kellemetlenséget, ráadásul a teste egy életre megváltozik miatta. Egyébként nem hallottam még, hogy stigma lenne azon, hogy valaki emiatt keresne másik társat.
Nem tudom, hogy igazságos-e a rendszer, de abban biztos vagyok, hogy hatalmas visszalépés lenne társadalmilag, ha az abortusz jogával kezdenének még a jelenleginél is jobban szórakozni.
Alapvetően akkor kéne szülessen bárki is, ha meg vannak a feltételek az érkezésére, illetve azután is, egészen nagy koráig.
Mi boldogság van abba hogy milliók éheznek Afrikában, Közel-keleten is nagyon sokan, Kínában is lassan földbe vájt üregben élnek a szegények, mégis kitartanak amellett hogy jöjjön az a gyerek, utána meg egész életében a nyomorról fog hallgatni a gyerek, és felnőtt korára meg ugyanúgy nem hogy egy családot, de még magát is nehéz eltartania.
A nők sok tekintetben önzőek, ha közös kasszáról van szó, házasságról, nevelésről stb. Sokan elfelejtik azt a tényt hogy ha nincs a férj, akkor csak álmodozhatnának a gyerek témáról.
Ismerek olyan családot ahol volt abortusz, nehéz volt dönteni de meg kellett lépni, mert nem voltak adottak a feltételek, és korai is volt, és akkor mi van?
Én úgy gondolom, nagyon túl lett hajtva ez a téma, hol ott nem kötelező mindenkinek megszületnie, túl népesedés van, az ember a legnagyobb kártevő a Földön, ezt kéne észben tartani.
Arról nem beszélve hogy szinte alig születik olyan, aki értéket fog teremteni, zenész, művész stb.
Elege a férfi nem tudja bizonyítani, hogy ő az apa.
Tegyük félre a fájdalmat. A nő a testét\életét kockáztatja a szüléssel.
Az abortusznak is lehetnek mellékhatásai.
A jogi abortusz csak a felelőtlenül védekező férfiaknak kedvezne. Vagy hogy bizonyítaná, hogy nem tervezett a terhesség?
Szóval csak azt lehet mondani, aki nem akar gyereket az fordítson nagyobb figyelmet a védekezésre.
Már többször leírtam, hogy nem értek vele egyet.
Szexre senkit nem szabad kénszeríteni.
Aki szexuális aktusban vesz részt és nem vállalja annak következményeit, az alkalmatlan egy ennél összetettebb kérdésben önálló döntést hozni.
A hímivarsejt is a férfi tulajdona, pl. ha valaki lefagyasztott spermáját ellopod és petesejteket termékenyítesz meg vele, majd ezek felett a magzatok felett önkényesen rendelkezel, az bizony bűncselekménynek számítana. Ha ugyan ezt a méheden belül teszed akkor is. Hihetetlen, de ahhoz is kellett egy férfi, hogy méhed legyen. Nem azé a gyerek akinél lakik.
A szülés fáj, a terhesség nehéz, egy gyerek óriási felelősség. Tények amiket azelőtt is tudtál, hogy lefeküdtél volna valakivel.
Egyáltalán nem tartom igazságosnak, hogyha a férfi akarata ellenére megölik a kisgyerekét.
A férfi sem csak egy agyatlan farok, aki csak dugni tud (nem mindegyik)
Ennek ellenére is azt mondom, hogy a nőnek joga van az abortusz döntésére, nem kell a rendszert megváltoztatni, előttem le van írva hogy miért.
Az a férfi, aki ilyen helyzetben van különben nem is akart gyereket amúgy, csak becsúszott, mert hülye volt, és nem védekezett. Meg is érdemli olyankor legközelebb elgondolkozik. Nem hogy pattogjon a gyerek megtartásáért a nő akarata ellenére.
F
18 volt ilyen is, de több szövődménye lehet az abortusznak, mint a szülésnek.
Ilyenkor minden nő azt kockáztatja, hogy többet nem lehet gyereke, és különböző hormonális változásokon fog végigmenni.
Ennek ellenére egyetértek, a nő döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!