Sosem zavart, szerintem hozzáállás kérdése.
Akinek már előre elborul az agya, azt jobban megviseli.
Tengerészként Brazíliából Nyugat-Afrikába jövet 12 nap alatt 6-szor állítottunk órát, és mindig előre.
Az kissé megviselt mindenkit, de egy órán nyafogni az csak műbalhé...
Nem visel meg, csak akkor ha beszuggerálod magadnak, ha hiszel a bulvárnak, ami állandóan riogat.
"Nem segít a ledes lámpa sem"
Az kevés, hogy ledes legyen, teljes spektrumú fényt kell, hogy adjon, az segít (állítólag).
"Télen már 4-kor megtelik az utca, meg a boltok, plázák, nyáron csak 8 után."
A plázák nyáron is tele vannak - az utcák meg azért nem, mert 4-kor még annyira tűz a nap, hogy menekülni kell előle.
Az óraátállítás nem zavar, könnyen túlteszem magam rajta.
Az zavar, de az nagyon, hogy a téli időszámítás idején a világosban eltölthető délutánjaim 1 órával rövidebbek! Nagyon várom már, hogy eltöröljék az óraátállítást és folyamatosan a nyárit használjuk (Tudom, hogy a téli a rendes, de bízok benne, hogy az ország a nyárit kívánja megtartani. Legutolsó információim szerint az EU az országokra bízza, hogy ki melyiket tartja meg 2021-től.)
Szerintem az átállítás azokat viselheti meg akik nem a Nap járása szerint kelnek, hanem műszak szerint dolgoznak, tehát óra szerint kell kelniük!
Tehát Nap szerint kelőket, nem igazán zavarhatja, a óra szerint dolgozók közül az érzékenyebbeknek kellemetlen lehet lehet az évi óra átállítás.
De gondolj bele egy óra átállítás után cca. 180 MEGHOSSZABBÍTOTT TAVASZI-NYÁRI DÉLUTÁNT KAPSZ!!
Szerintem ez az igazi jelentősége ennek, nem is annyira az energiamegtakarítás!!!
"Az zavar, de az nagyon, hogy a téli időszámítás idején a világosban eltölthető délutánjaim 1 órával rövidebbek! Nagyon várom már, hogy ... folyamatosan a nyárit használjuk"
Nem a nyári lenne a megoldás erre a problémára, hanem ha arrébb mennénk egy időzónával. Kelet felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!