Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szemüveges emberek mindig...

A szemüveges emberek mindig okosak? Ismertek olyan embert, aki szemüveges és buta?

Figyelt kérdés

2018. okt. 15. 18:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
2018. okt. 15. 18:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ajajj, nem is egyet! :D

Tudod, nem csak az okosaknak lehet látásproblémájuk.

2018. okt. 15. 18:34
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem mind okos, én is buta vagyok, mint a segg. De nézd meg például Szintiboyt? Szerinted ő okos?
2018. okt. 15. 18:35
 4/18 anonim ***** válasza:
59%
Pl. itt vagyok én. Szemüveges és okos. És tegnap még beképzelt voltam, ma már tökéletes.
2018. okt. 15. 18:35
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten buta vagyok.

Alapvető összefüggésekre nem jövök rá, amikre mások viszont igen. Bár amikre meg mások nem, arra én igen, így mindennapi alapvető dolgokban furának számítok.

A rövidtávú memóriám ... hát nincs is.

Magamtól nem jövök rá a dolgokra (viszont ha elmagyarázták, megértettem és begyakoroltam, akkor ász leszek). Ezt minden magántanárom is elmondta.

Szóval szemüveges vagyok és butácska.

2018. okt. 15. 18:38
 6/18 anonim ***** válasza:
Igen, ismerek, a sógoromat. Ő kimondottan buta. De a legtöbb szemüveges ismerősöm is átlagos intelligenciájú, vagy kicsivel átlag felett, nincs különbség köztük és a nem szemüvegesek között.
 7/18 anonim ***** válasza:
Ajajjj, nem is egyet.
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

Nincs szükségszerű összefüggés a szem állapota és aközött, hogy ki mennyire okos-intelligens-művelt. Abban, hogy a kialakult ez a sztereotípia szerepet játszhat az is, hogy az idős embereknél a szemet működtető izomzat működésének csökkenő hatékonyságából adódóan szinte mindig kialakul ha egyéb nem, preszbiópia, ezért az idős emberek (akiket hagyományosan hajlamosak vagyunk bölcsebbnek tartani, mert több idejük volt tudást és tapasztalatokat felhalmozni) nagy része szemüveget hord, ahogy az sem mellékes, hogy sokáig kimondottan a szellemi tevékenységeket végző emberekre volt jellemző, hogy szemüveget viseltek, mert ha az ember pl. apró betűs szövegeket olvas éjjel-nappal (mert szövegfilológiával foglalkozik vagy ügyvéd), jó eséllyel nagyobb szüksége van egy jó szemüvegre, mint egy földművesnek, különösen tekintve, hogy foglalkozásából adódóan gyorsabban romlik a szeme (de akár egy orvos esetében is lényegesebb, hogy tisztán lássa a kevéssé feltűnő elváltozásokat is).

A XXI. században ugyanakkor a szemüveg egyebek mellett (!) már csak azért is tömegjelenség, mert a színes-szagos-fényes képernyőink a szemnek sem tesznek jót. Azt viszont aligha gondolod, hogy annál okosabb az ember, minél több időt tölt képernyők előtt.

2018. okt. 15. 18:39
 9/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk régen a 60-70 -es években talán jellemzőbb lehetett, mikor még nem volt ennyi szemrongáló technikai eszköz, tv-t se nagyon néztek, nem volt számítógép stb. Így talán inkább azoknak romlott a szemük, akik többet olvastak. De persze akkor is voktak buta szemüvegesek.
2018. okt. 15. 18:46
 10/18 anonim ***** válasza:

Pár éve a húgom azt hitte, hogy minden szemüveges ember okos és ő

is okosabb lesz vele ezért rontotta el szándékosan a szemét.

Nos,nem lett okosabb. :D

2018. okt. 15. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!