Ha magad alatt vagy, akkor jó otthon punnyadni, vagy szivesen veszed, ha valaki kirugdos “magad alól”?
Szóval családtagról van szó, kivan az új, stresszes munkája, meg a túlsúlya miatt, és ezért egyre csak otthon ül és rengeteget eszik, de már rossz nézni. Még jobban meghízott, emiatt még szomorúbb, ezt még több édességgel kompenzálja... na, én megszakítsam ezt az ördögi kört, szóljak rá, hogy igenis fejezze be, ne gyűrjön be este tízkor egy zacskó kekszet, ne egyen már reggeli után is desszertet stb... kényszerítsem úgymond, hogy este inkább jöjjön velem, menjünk sétálni (szivesen van velem, de inkább filmezne és közben végig kajázna). Vagy hagyjam rá, hadd hízlalja saját magát, hadd punnyadjon munka utántól lefekvésig a kanapén. Hogy jobb ez ilyen lelkiállapotban? Mivel segítek jobban?
Reggelente, mikor egyre dühödtebben fogadkozik a tükör előtt, hogy na most aztán tényleg elege van magából, akkor úgy érzem, jót tenne neki a segítő szándékú fenéken rúgás. Esténként viszont, amikor úgy tömi magába az üres kalóriákat, mintha az élete múlna rajta, akkor nem merek szólni, hogy de Falatkám, nem te borulsz ki minden reggel azon, hogy egyre szűkebbek a cuccaid, lassan már beléjük sem férsz... ki mit venne szívesebben olyantól, akivel tényleg jóban van?
Kizárt. Én nem segitséget hanem támadást látnék benne.
Ismerek hasonlo elhizott depis embert, ő ugy fogyott le, hogy kapott két kölyökvizslát, akikkel menni kell, hoban fagyban is, mese nincs. Olyan rugalmas, fitt életkedvvel teli ember lett belőle, nekem felért egy csodával ezt a változást látni :)
De önostorozásra még egy lapáttal rátenni. Az nem visz célba senkit.
Egy bíztatás ezerszer többet ér ezer kritikánál.
Nem ötletként irtam, hanem arrogancia helyett mint egy humánus megoldást az ezerből ami célt ért.
Másnak más humánus megoldás ér cél
Én palacsintasütővel vágnám azt fejbe akia saját bajommal támadna
Ahogy látszik is a válaszokból eléggé személyiségfüggő, hogy kinek mi jön be, a kirugdosás, vagy épp azt bántásnak fogná fel.
Egy biztos, nagyon nagyon jót tenne neki, testileg és lelkileg is, ha elkezdene rendszeresen mozogni. A kezdethez szuper ha eljár veled sétálni. Hogy hogyan mondod ezt neki, hogy tálald, ezt az ő személyiségéhez ahogy őt ismered, ahhoz kellene igazítani. Sok sikert, nem kellene szomorkodnia, ha már van valaki aki így törődik vele, jó fej vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!