28 évesen mennyire előnytelen és igénytelen, ha nem mindig sminkelem magam?
Szoktam fürödni, ügyelek rá, hogy a hajam ne legyen zsíros és kócos és nem szakadtasan járok dolgozni. Viszont a sminket nem mindig viszem fel.
Reggel a kapkodásban sokszor kimarad ez a lépés (van, hogy behozom ide például a szemhély tust meg a spirált és idebent intézem). Plusz a képernyőnézéstől sokat dörzsölgetem például a szemem. Ha meg szabadnapos vagyok és nem érek a szemeimhez, akkor is elkenődik a festék valahogy.
Jobban érzem magam smink nélkül, de régen erre sok negatív megjegyzést kaptam, hogy egy igényes nő például kifesti a szemét, ezért is kezdtem el anno sminkelni.
Szerintetek tényleg igénytelen, ha valaki nem sminkeli magát?
Semennyire. Nem kell mindig sminkelni a te korodban.
Azt majd 40+-osként, akkor már kell, ha kimész.. De most még bőven felesleges..ha van kedved sminkelsz,vagy ha olyan helyre mész ahol muszáj, ha nincs nincs.
Szia! Én is 28 vagyok, és bizony én sem mindig sminkelem magam.
Középsuliban volt egy sminkmániás korszakom, amikor minden reggel kb fél órát kentem magam, és vastag vakolattal a fejemen jártam egész nap. Aztán ahogy egyetemista lettem, valahogy ráuntam. Mind arra, hogy reggelente fél órával előbb kellett kelni emiatt, mind pedig arra, hogy szinte alig érhettem hozzá az arcomhoz, és mindig vigyázni kellett, hogy ne kenjem el, vagy dörzsöljem le a festéket, óvatosan kellett enni a rúzs miatt stb.
Elegem lett belőle, egy ideig egyáltalán nem sminkeltem utána. Amikor találkoztam pár volt osztálytársammal, meg is jegyezték h "alig ismertelek fel smink nélkül". Ez egy kicsit mellbe vágott, hogy ezek szerint túlzottan megváltoztattam az arcom.
Mostanra, húszas éveim végére megtaláltam az egyensúlyt. Bár nem vetem meg a sminket,de nem is viszem túlzásba. Pl ahhoz, hogy elmenjek a boltba, vagy sétálni, biztosan nem festem ki magam. Buliba természetesen igen, bár a fél kiló vakolatnál ma már jóval enyhébben. Nyáron is sokszor előfordul, hogy munkába sem sminkelek, mert úgyis csak leizzadom, felesleges. Simán ki merek menni az emberek közé smink nélkül is, és teszek a rosszindulatú megjegyzésekre.
A régi, hatalmas táskányi sminkcuccomat is száműztem.
Ma már csak ezek az alap dolgaim vannak:
Hétköznapi sminkhez:
- BB krém
- Korrektor
- Szemöldökceruza
- Krémes nude szemhéjpúder
- Barna szemceruza
- Színezett ajakápoló
Alkalmi sminkhez ezeken felül:
- Lila és fekete szemhéjpúder füstös sminkhez
- Fekete szemceruza
- Fekete szemhéjtus
- Szempillaspirál
- Púder
- Egy sötétebb színű, matt rúzs
Jelenleg ennyiből áll a teljes sminkkészletem, és tökéletesen elég is.
Szerintem egyáltalán nem igénytelen az, aki nem mindig full sminkben van, hangsúlyozom, nekem is vannak olyan napjaim, amikor egyszerűen nincs kedvem szórakozni vele.
Ha pedig valami esemény van, akkor szívesen sminkelek előtte hosszabban, de minden nap biztosan nem csinálnám. Egyébként én is jobban érzem magam smink nélkül, annyira jó, hogy bármikor hozzáérhetek az arcomhoz, nem kell kétségbe esni, ha elkap az eső stb... :D
40 +-OSAN IS LEHET VALAKINEK TISZTA,SZÉP BŐRE.
Üljél már le magadnak.
A másik.
Az igényesség ott kezdődik,hogy olajokra,hidratálókrémekre,vitaminokra költöd a pénzed és nem sminkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!