Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Téged mi ösztönöz arra, hogy...

Téged mi ösztönöz arra, hogy dolgozz?

Figyelt kérdés

Nekem nincs állandó motivációm a munkám elvégzésére, nem is szeretem és nem is vagyok kifejezetten jó benne. Valamelyik nap testvérem ígérte, hogy elvisz a Mekibe, ha időben végzek - így hát siettem. Vagy a múlthéten elindult egy sorozat, amit nagyon vártam, ezért hajtottam, hogy hamar nézhessem.

Nem vágyom semmire, kajával és esti piával bőven megelégszem, több nem kell. Nincs is senkim. El se tudom költeni a pénzem.

2018. okt. 10. 00:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Ahogy az 5-os mondja: kaja legyen számlákat/bérleti díjat be tudjam fizetve. Plusz a piáért, már most :P
2018. okt. 10. 07:57
 12/23 anonim ***** válasza:
76%
Nekem nincs gondom a munkahelyemmel, imádom. :) De hogy miért kell, hogy havonta fizetést kapjak; a kutyáimért. Jó érzés, hogy van havonta arra pénzem, hogy amellett, hogy egyek, a kutyáimnak kedveskedhessek az alap szükségleteinek kielégítése mellett. :)
2018. okt. 10. 08:10
 13/23 anonim ***** válasza:
65%
Engem az ösztönöz a munkára, hogy pénzt kapok érte.
2018. okt. 10. 08:12
 14/23 anonim ***** válasza:
67%

A sikerélmény.

A pénz másodlagos, kapok is bőven, van is bőven, de ami igazán motivál, amikor egy mások által nehéznek/lehetetlennek tartott feladatot megoldok, amikor a felhasználók örülnek és megdícsérnek, ezek motiválnak.

2018. okt. 10. 08:35
 15/23 anonim ***** válasza:
79%

Mint tudjuk, keveseknek adatik meg, hogy ne kelljen dolgozni ahhoz hogy megéljen, de hogy azt elérje, valószínűleg dolgozott érte, vagy jól ikszelt, esetleg jó helyre született.

Ugyanakkor nem az az elsődleges szempont egy munkahelynél, hogy jól keress, meg a pozíció, hanem a legfontosabb, hogy érezd jól magad abban, amit csinálsz, szeresd csinálni. Máskülönben hiába a pénz, be fogsz csavarodni, illetve nem fogod tudni élvezni a pénzed, mert hajtasz mint a barom, a nagy házadba csak aludni jársz haza, stb, a szeretteiddel megromolhat a kapcsolat, mert stresszes vagy, a frusztrációidat otthon fogod levezetni, és örülj ha nem végzed egy elvált bekattant baromként. Mindegy mit csinálsz, minimálbéres wc pucoló vagy, a kukásautó hátulján csimpaszkodó overálos muki minimál béren, vagy egy nagymenő cégmágnás 3-4 sikeres céget irányítva, esténként a legújabb Lamborghini-t támasztod le a garázsodba.... MINDEGY. Lényeg, hogy szeresd amit csinálsz, szívből csináld, mert ha nem, az rajtad is, és a munkád minőségén is látszani fog.

Másrészről pedig, nem mindenki lehet "gazdag". Nem véletlenül van a mondás, hogy "arannyá válik minden a kezei között". Az igazán gazdag, az egy külön embertípus. Azok, akiket a városban látsz a drágább luxusterepjárókban, sportautókban, és jó ha vannak 30 évesek, azoknak nagy része "újgazdag", most van neki, de könnyen jött könnyen ment, ezeknek az embereknek a nagy része pár év múlva ugyanúgy az átlagemberek életét fogja élni. Ez kb 90%-ukra igaz, tisztelet a kivételnek. Az igazán gazdag ember nem akar vele villogni, és nem hirtelen gazdagodott meg, nem is úgy akart, csak meglátta mindig a lehetőséget, és azokat okosan használta ki.

De egy szónak is száz a vége, lényeg, hogy szeresd amit csinálsz, különben nem ér az egészt lóf@$zt se (én pl utáltam minden reggel gyomorideggel menni dolgozni az előző munkahelyemen, és még csak nem is kerestem jól, de most már vállalkozó vagyok abban amit szeretek, így se keresek sokat, de nekem elég, és szeretem is azt, amit csinálok, így kvázi nem is dolgozom, és pénzt keresek)

2018. okt. 10. 09:00
 16/23 anonim ***** válasza:
11%
A pénz, meg hogy ne otthon üljek folyton.
2018. okt. 10. 10:52
 17/23 anonim ***** válasza:
Szeretem kihasználni azokat a szolgáltatásokat amiket azért kapok, mert mások dolgoznak, pl autó, áram, étel, tv stb, ezért én is dolgozom, hogy a ez a rendszer fennmaradhasson.
2018. okt. 10. 11:50
 18/23 anonim ***** válasza:
23%
Sokáig azt gondoltam, hogy amit teszek, az jó, hasznos. Ma már nem gondolom ezt. Így beállok a sorba, és csak a pínz ösztönöz rá, semmi más.
2018. okt. 10. 19:42
 19/23 anonim ***** válasza:
23%

A pénz, természetesen.

Vannak céljaim, rövid és hosszú távra is ,amiknek az eléréséhez pénz kell. Na meg éhenhalni sem jó mulatság.

2018. okt. 10. 19:52
 20/23 anonim ***** válasza:
Imádom a munkámat, a hobbim és jó vagyok benne. Ez motivál. A pénz csak egy örömtli mellékes.
2018. okt. 11. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!